Vårt bröllop 

Spiderchick ska (äntligen) gifta sig (grattis grattis) och undrar hur andra gjort med sina bröllop. Så jag kom på att jag faktiskt inte berättat hur det var när jag gifte mig med min käre man. Här kommer den historien.

Det begav sig den 15:de augusti år 2009. För oss så var det inte så överväldigande viktigt med just bröllopet, utan det fungerade mest som starten på vårt äktenskap. Däremot såg vi chansen att ha en stor fest där alla våra vänner kunde samlas. Det är ovanligt eftersom vi flyttat runt så mycket och därmed har goda vänner i flera olika länder.

Vi är inte heller särskilt formella av oss, så vi fokuserade på att försöka få till en så trevlig och avslappnad miljö som möjligt, så att vi kunde vara oss själva och därmed njuta i fulla drag. Så folk kom finklädda, men inte i mörk kostym, och min egen klänning följde den trenden (den köpte jag förresten i Haag och när jag nämnde att jag skulle gifta mig i den så gav de mig den för halva priset som bröllopsgåva!).


Så här var jag klädd.

Vi hyrde en scoutstuga med tillhörande ängar, skog och sjö. Själva ceremonin var kort och hölls på en brygga i sjön.


Vi gifter oss!

Jag red in på en vit(-ish) häst (inte behövs här några riddare inte), för den idén hade jag fått dagen innan och min käre far som alltid är handlingskraftig lyckades fixa det.


Jag på pålle.


Sedan gick vi till festen allihopa.

Medan vi väntade på middagen flög vi kinesisk drake, och det är den draken som syns på min header och som jag berättat om förut. Middagen hölls i ett stortält, och naturligtvis lärde vi de utländska gästerna hur man snapsar. "Vikings take the whole shot every time." Därefter dansades det i samma tält.


Middag.


Vårt tårtval var också intressant. Eller rättare sagt, vi kunde inte välja, så det blev både traditionell vit flervåningstårta och traditionell skånsk spiddekaga.


Dans med far min.

Sedan festades det mest hela natten, med badtunna, bastu, sjö och lägereld för de som ville.


Badtunna.


Lägereld.

Och för de som hellre ville sova fanns det tält uppslagna bland träden. Min käre man och jag sov gott på lyxmadrass och under duntäcke i ett tält på en egen äng. Någon vänlig själ hade även ställt dit en kyld flaska champagne och två champangeglas. Det var en detalj av många som, tillsammans med alla underbara gäster, gjorde vårt bröllop så minnesvärt. Det är verkligen en upplevelse som ligger mig varmt om hjärtat.Alla bilder tagna av Joop och Joël.


Kommentarer

Så ovanligt :) Men roligt :D

Svar: Ja, vi får fortfarande komplimanger för vårt trevliga bröllop, så roligt var det helt klart! Vi är själva mycket nöjda i alla fall, och det är väl kanske huvudsaken. =)
Everlasting

2013-03-24 @ 12:41:13

Åh, så fint! Jag och Erik ska gifta oss 3 augusti :)

Svar: Grattis!
Everlasting

2013-03-24 @ 18:11:06
Pernilla säger:

åh, så mysigt det låter! härligt avslappnat och fullt fokus på att bara ha det bra :) jag vill också gifta mig! men min fästman verkar alldeles för nöjd med att bara vara förlovad...

Svar: Då får vi väl hoppas på att han ger efter. ;)
Everlasting

2013-03-26 @ 09:35:55

sv: ja, jag sov till 6 typ, men somnade vid fem. Så... not impressed ^^

2013-03-28 @ 09:53:46

Vilket fantastiskt bröllop, riktigt romantiskt ju :) Underbar twist med bastu och badtunna!

Svar: Ja, det verkade som om gästerna uppskattade det i alla fall.
Everlasting

2013-04-03 @ 17:05:19Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...