Kvällsamning

Det finns inte mycket som är mysigare än den där kvällsamningen. Hugg i hjärtat

Tösen lekte med sina gosedjur. Uppenbarligen representerade de mamma (snuttekaninen), pappa (tiger) och tösen själv (dockan). De förde en dialog:
- Var ska pappa?
- Pappa ska jobba, han kommer senare. 
- Mamma, var är du?
- Vänta, jag ska bara leta upp min telefon. Var är min telefon? Ah, där är den!

Min första reaktion på detta nära-föräldraskap-fail var: "Aj, rakt i hjärtat! Det måste jag lägga upp på Facebook. Var är min telefon...?"

Liiiiiite fel prioriteringar va? Därför har jag nu gett mig själv Facebook-förbud åtminstone månaden ut. Jag måste minska informationsberoendet så att det inte går ut över mina härliga godingar. Gigantpåg

Hur kommer det sig egentligen att sparkdräkten till en tremånaders har antihalkpluppar under fötterna? Det är ju inte som att de är ute och går särskilt mycket.


Svaret? Jo, tremånaderspågen är gigantisk och måste ha kläder tänkta till 6-9-månadersbarn på sig. Det är mycket att kånka på kan jag berätta. 

I morgon har jag bjudit in till amningskafé i egenskap av hjälpmamma. Det ska bli väldigt spännande!


Angel Wings bärjacka

Äntligen är jag ägare till en bärjacka. Eller ja, "äntligen" låter lite dramatiskt. Jag började ju bara sjala för sisådär en månad sedan så det var inte förrän då jag insåg hur användbar en sådan jacka egentligen är. När regn hotar har jag nämligen känt mig tvungen att inte ta den där dagliga promenaden jag föresatt mig eftersom jag bara kan ta ett syskon i vagn (med regnskydd) och måste bära det andra. Och jag vill ju inte ha pågen invirad i en dyblöt sjal direkt. 

Så nu har jag skaffat en vattenavvisande jacka från Angel Wings, ett tjeckiskt företag. Planen är att ha den under vagnen om det skulle börja regna när vi är ute. Igår kom den och storleken verkar bra. Jag har normalt storlek 36/38/S och köpte medium för att få plats med tröja också, och för att kunna dela med mannen. Bra längd i armarna för mig och mannen får också plats i den (inte samtidigt!). En treåring på mage funkade jättebra med den större panelen i.


Ett första skyfall kom lägligt nog redan samma dag så jag ställde mig helt sonika ute i fem minuter för att testa hur den klarade regn. Svaret? Helt okej. Dock väntar jag med att uttala mig mer specifikt tills jag faktiskt använt den på riktigt. Men vad skönt det är att ha den backupen nu!

Mammablogg!

Nä, men om man skulle försöka kicka igång den här bloggen igen? Det är ju inte så svårt att gissa att mycket har hänt sedan sist. En ny liten påg ploppade till exempel ut för sisådär tre månader sedan och tösen är verkligen en stolt storasyster. Så fast jag försökte motstå det till en början så är det nog bara att acceptera att detta blir en mammablogg. I kubik troligtvis, eftersom de flesta av mina starkaste intressen just nu kretsar kring att vara mamma. 

Jag har blivit hjälpmamma (rådgivare alltså) för Amningshjälpen, har jag sagt det? Och så har jag snöat in på det här med bärande i sjal och sele ordentligt på sistone. Vem kunde ha trott att det kunde bli en tvättäkta hobby att bära sina barn? I veckan hade jag till och med sjalträff hemma hos mig och det är så himla kul! Och nästa vecka håller jag i ett amningskafé här. 

Ja ni märker ju. Mammablogg. Men det får ni stå ut med.