Veckans Manikyr 10/08/29

Kanske "Månadens Manikyr" men i alla fall.

Idag kände jag att neonfärg inte var tillräckligt konstigt så jag målade olika färg på olika naglar. Jag vet inte om det är okej, men jag bara kände för det.

OPI Gargantuan Green Grape och OPI Rumple's Wiggin'.
Icke-augusti

Såhär ska det faktiskt inte se ut i augusti. Inte ens i Holland.


Folk med vinterjackor och halsdukar. Usch. Nästa gång flyttar jag till ett land med vettigt väder! Vi spenderade fem timmar idag i omväxlande ösregn och solsken men konstant kyla, väntandes på olika sorters hjälp eftersom svärbroderns bil hade bestämt sig för att dö. Det visade sig efter ett par timmars väntan att väghjälpen inte skulle bärga bilen eftersom reparationskostnaden var högre än bilen var värd. Kul! Så de lämnade oss där vid vägkanten med ett nummer till bärgningsfirman.

Som tur var så valde den gamla Volvon en perfekt plats att gå dädan på: 500 meter från mitt jobb. Och jag råkar ha workoholics som kollegor så vi rekryterade en av dem och knuffade bilen till parkeringsplatsen. Där kan den stå i ett par dagar tills vi fått tag på ett skrotbolag som är villiga att hämta bilen utan kostnad.

Så kort sagt blev det inget IKEA idag.


Back on Track

Så det var ett tag sedan jag skrev senast. Närmare bestämt 3 veckor! Illa...

Kattvik var fantastiskt som vanligt och det är synd att vi inte kunde stanna längre. Särskilt som Daniel nu dykt upp där.

Vi kom hem på onsdagen för drygt en vecka sedan och på fredagen snodde vi svågerns bil och körde tre timmar till Ardennerna i Belgien. Där bodde vi i en stuga i en yttest pittoresk by över helgen, tillsammans med en grupp fransktalande advokater. Vilket var skitkul. Första kvällen spelade vi drinking-Jungle-Speed med folk som aldrig spelat Jungle Speed förut och med romshots. Det blev lite för effektivt så vi bytte till andra lekar som Jag-Har-Aldrig. På lördagen gick vi en sextimmarspromenad och på kvällen grillade vi och spelade kubb och Mafia/Werewolves. På söndagen fortsatte vi med de två spelen... Och sen körde vi hem. En ytterst trevlig helg med andra ord, med härligt väder som påminde oss om att det fortfarande är augusti.


I veckan har jag tagit mig flera steg närmre ett färdigställande av min vetenskapsartikel, och delat ut den till tre vänner som ska läsa igenom den. Medan jag rullar tummarna. Yay!

Jag har äntligen införskaffat en underbart stor gjutjärnsgryta. Jag ser framför mig hur hela familjen lagar mat tillsammans och sen ställer fram den här härliga grytan full av stuvning eller soppa eller nåt annat varmt och gott på bordet en vinterkväll... Tills dess kommer jag nog inte att använda den varje dag direkt, men jag älskar att se den stående där.

Det första jag lagade i den var en stor sats köttfärssås som jag ska frysa in och ha till middag på gymdagar. Det gjorde jag idag.


Det andra jag lagade i den var dagens middag: bean stroganoff (eget påhitt som funkar förvånansvärt bra) som just idag serverades med bulgur:


Frånsett Marcus underbara linssoppa är det nog alla användningsområden jag kan komma på för den här fantastiska grytan. Några fler idéer?

Imorgon blir det årets highlight: IKEA!


Valppaket

Eftersom jag vill att Roxy ska minnas mig trots att jag inte bor hemma större delen av året så har jag slåtts med andra om att få ta hand om henne på natten. Det funkar bra, hon trivs med mig, men jag får ju inte sådär jättemycket sömn direkt.

Första natten var hon vaken nästan hela tiden och måste då gå ut och kissa relativt ofta. Och i morse vaknade hon klockan sex och ville LEKA. Jag väcktes av att två valptassar dök upp på sängen och av att resten av valpen försökte ta sig upp också så att sängen gungade. Jag lade tillbaka henne i korgen men så fort jag somnat om så var hon där igen. Och igen. Och igen. Efter tillräckligt många gånger så räckte det med att jag ställde mig upp så sprang hon och lade sig i korgen.

När jag till slut tog ut henne för att kissa så skulle hon SPRINGA och BITAS och SKUTTA och LEKA LEKA LEKA. Hon är jättesöt men efter bara en halv natts sömn är man inte sådär jätteleksugen direkt. Det kommer att bli svårt att jobba imorgon...

Nu blir det ett litet bildspel.


Som ni kan se har till och Marcus funnit Roxy. Eller Roxy har funnit Marcus rättare sagt.


Välkommen hem Roxy!

Handuppräckning

Nu när jag äntligen är hemma i underbara Sverige igen så känns det lite onödigt att uppdatera bloggen, för såvitt jag vet är det bara mamma, Kattis och Tove som läser och nu kommer de ju att ha koll på mig ändå. Men om det är någon annan som är intresserad av mitt superintressanta liv så räck upp handen här så skriver jag lite då och då ändå.

Fast det kommer ju att bli rätt deprimerande om ingen säger nåt nu...