Uträkningar

Idag har jag fyllt en fem-sex A4-sidor med uträkningar för att förbättra den kod jag spenderat fem dagar på att utveckla. Och det visar sig att resultatet inte är det jag hoppats på. Som tur är är ett icke-resultat också ett resultat i vetenskapsvärlden, men det hade varit sjukt mycket intressantare och haft mycket mer genomslagskraft om det HADE funkat.

Aja. Jag kan i alla fall använda mina uträkningar i mitt paper och attrahera lite fler citations. Citations är alltså när andra framtida papers säger "det här har jag fått från Velander et al" och antalet citations är det som visar hur bra man är. Ju fler citations, desto smartare tycker folk att man är. Och om jag gör de här uträkningarna först så kan ingen annan använda det jag kom fram till utan att citera mig, även om de också gjort dem.

Jag har också varit på gymmet igen, men det går inte så bra. Min mage är lite orolig vilket gör att jag inte vågar delta i de vanliga abs-övningarna (jag har fortfarande en hel del hang-ups). Jag anar att det kan vara IBSen som börjar igen, men jag hoppas verkligen inte det. Nu "straffar" jag mig själv för att jag låter rädslan styra genom att köra ännu hårdare med de andra passen, och det ger ingen bra känsla mentalt.

Äsch, det blir säkert bra så snart jag publicerat!


Önskelista 3: Kejsarn av Portugallien


Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien är en av mina favoritböcker någonsin. Den får mig att gråta varje gång jag läser den. Och jag äger inte den än!


Hipster-trosor

Hipster-trosor är heta. Men att dra upp hipsters så att vingarna går upp över höfterna så som vanliga tangas gör, det är INTE hett! Jag såg en medelålders dam på gymmet igår som hade gjort så, och jag kunde inte låta bli att stirra.


Veckans Manikyr 10/10/10 (42)

Jag har införskaffat ett nytt OPI-lack (igen, för jag är besatt). Och det finns bara ett ord att beskriva det med: awesome! Mina andra lack kommer inte ens i närheten av hur jag känner för det här! Lacket heter Cuckoo For This Color och är del av OPIs Swiss Collection. Det är mörkt grönt, så pass mörkt att det nästan ser svart ut i vissa ljus men sen om man råkar se det ur en annan vinkel så blir det plötsligt julegrönt. Med ett visst skimmer.

Det går naturligtvis inte att göra det rättvisa här -- färgen har mycket mer djup än min kamera kan fånga -- men jag lägger ändå upp ett par bilder.
Jag Känner En Kändis

Eller ja, jag känner inte honom egentligen. Och han är bara kändis här i Nederländerna.


Det här är alltså en kille som heter Otto egentligen. Under mitt första år i Edinburgh bodde han och hans dåvarande flickvän i vår byggnad, och vi hängde en hel del med dem eftersom båda de två och Marcus var holländare (vilket tydligen är skäl nog ibland). När vi lämnade Warrender Park så försvann de också tillbaka till Holland och Amsterdam och vi tappade kontakten helt.

Och när vi flyttade hit så upptäckte vi att han var sånär som på stamgäst på ett pratprogram (De Wereld Draait Door) på typ Kanal 1, där han spelade sin lite folkaktiga musik under sitt scennamn Lucky Fonz III. Det verkar ha gått ganska bra för honom. Och idag hade en nyhetssajt en intervju med honom, det var så jag blev inspirerad att skriva om honom.

Synd att vi tappade kontakten va?


Önskelista 2: Pilgrim

Jag vill ha Pilgrim-smycken! Alla! Från små örkristaller till stora halsbandshängen. Fast mest silver eller hematit med eller utan färgade kristaller. Inte guld. För det mesta. Här är ett litet urval:


Önskelista 1: Högklackade grova boots

Edit: jag gav mig själv ett par högklackade grova boots.

Okej, så jag har bestämt mig för att istället för att bara gå och köpa saker som jag vill ha men inte behöver, så ska jag samla på mig en önskelista. Om jag fortfarande absolut vill ha de här sakerna när det blir julafton så hamnar de på min julönskelista.

Det första som hamnar på den här listan är ett par högklackade grova boots, typ de jag hittade på Din Sko:
Hatobjekt! Eller...?