God Jul och Gott Nytt År!


Vi ses om ett par, tre veckor


Spindelväv

Spindlarna har lagt ner hela sin själ i de nät som nu smyckar träd och buskar likt pärlband.

Stackare.Hundjakt

Gårdagen var... intressant. Men det intressantaste var nog hunden.

På väg hem från julfest hos vänner för att ta emot våra gäster så såg vi plötsligt en hund mitt på vägen. Den sprang slalom mellan bilarna, och jag reagerade instinktivt. "Stanna bilen!" skrek jag till min käre man, och så fort den gick tillräckligt långsamt så öppnade jag dörren.

Hunden hoppade rakt upp i knäet på mig och förvandlades till en darrande hög kärlek.

Jag tog med henne till det närmsta hus och ringde på dörren. När en gammal tant öppnade frågade jag om hon kände igen hunden. Hon ryggade förskräckt tillbaka och sa att nej, absolut inte! Och hon avskydde den rasen! Då först insåg jag att det var en kampras. En pitbull.

Det var dock en ytterst kärvänlig tik vi hade fått fatt i. Men historien upprepade sig i fler hus och till slut fick jag ge upp. Det började bli mörkt, hunden frös, jag frös, tösen grät och vi behövde komma hem till våra gäster.

Så vi gick tillbaka till vännerna med julfesten och bad dem ringa polisen. De erbjöd sig att fixa det hela så att vi kunde komma hem, och vi tog tacksamt emot hjälpen.

Jag har just fått veta att allt löst sig (via Facebook faktiskt) och hunden har kommit hem.

Men nu sitter jag och tänker. Herregud vad jag är naiv! Vad hade hänt om det hade varit en kamphund? Hon såg ju snäll ut, men det kan man ju inte avgöra bara sådär med en främmande hund. Hur kunde jag utsätta tösen min för en sådan risk?!

Hej oansvarig mamma!

Ja, som ni hör så är jag inte särskilt nöjd med mig själv för tillfället. Vi får väl höras någon annan gång istället, när jag är på bättre humör.

Vilket lär dröja. Appen på iPhonen krashar så fort jag startar den så jag kan inte blogga medan jag kvällsammar som jag brukar. Så vi får se hur pass jag uppdaterar innan det är fixat.


Om sponsrade inlägg

Alltså, det här med sponsrade inlägg. Visst är det trevligt med lite extra pengar, men se till att allt verkligen går rätt till.

För ett tag sedan blev jag kontaktad angående att skriva ett sådant. Efter lite funderande (och förhandlande) bestämde jag mig för att göra det, så jag satte mig och knåpade ihop en text. Längst ner i inlägget lade jag in en kommentar om att det var ett reklaminlägg. Och då blev det plötsligt problem.

"Denna text [...] i slutet av inlägget bör tas bort", sade de. När jag svarade att jag inte var villig att göra det eftersom jag inte ville lura mina läsare så svarade de att jag inte alls lurade mina läsare och att många bloggare gör reklam utan att skriva ut att det är just reklam. Sedan försökte de ge mig hundra spänn extra för att ta bort kommentaren.

Men grejen är att det faktiskt är olagligt att idka marknadsföring utan att vara tydlig med att det är just marknadsföring. Man måste alltså skriva ut att inlägget är sponsrat.

Jag citerar Marknadsföringslagen, §9:

All marknadsföring ska utformas och presenteras så att det tydligt framgår att det är fråga om marknadsföring.
Det ska också tydligt framgå vem som svarar för marknadsföringen.

Alltså försökte de få mig att bryta mot lagen. Men jag stod på mig och till slut fick jag igenom kommentaren.

Så mitt tips är helt enkelt detta: stå på dig! Se till att inte göra något olagligt. Företag kan vara pushiga, men våga vara pushig tillbaka!


Sinterklaaspresent

Förutom att vi ägnade oss åt Sinterklaasfirande igår så stack vi även till en kompis från mammayogan. Hon hade nämligen öppet hus med en massa egenhändigt skapade smycken och annat till försäljning. Att hon även bjöd på te, kakor och trevligt sällskap gjorde ju inte saken sämre.

Jag kunde naturligtvis inte motstå att köpa en Sinterklaaspresent till mig själv.

Tösen min kunde inte motstå att sova.Sinterklaas

Det var Sinterklaas idag. Tösen har verkligen tur som fötts in i en familj med två presenttraditioner vid den här tiden på året. Minst.

Igår kväll ställde hon ut en sko med en morot i (ja, det är en morot) till Sinterklaas häst och när hon steg upp så hade hon fått en present och pepernoten som tack. I presenten fanns en fin skallra som hon glatt skallrade med (det är sant!). När hon inte försökte äta upp den vill säga.

Sedan nu på kvällen fick hon lite fler presenter och så fick hon hjälpa pappa att öppna sina. Det var kul minsann!

Ja, det finns ju värre sätt att tillbringa en onsdag på helt klart.Näsbränna

Vi blev lite övermodiga efter gårdagens stora framsteg och körde en himla massa magtid idag. För att visa min käre man hur fantastiskt bra det gick så lade jag henne på mattan mellan oss och hon tittade glatt upp på sin pappa.

Men så helt plötsligt så blev huvudet för tungt och trillade rakt ner i golvet med näsan först. Åh, den ledsna, ledsna gråten!

Efter lite axeltid hos pappa var näsan dock bra igen. Om än lite tillknycklad.Armhävningar

Vi har haft en lång dag med yoga för mig (medan tösen låg och sov större delen av tiden för en gångs skull), bebisinvasion på ett kafé (vi skrämde iväg en gammal gubbe) och oplanerad promenad (tösen somnade i sin vagn precis när vi var framme vid bilen och jag ville ju inte väcka henne).

Dessutom har tösen yogat en hel del på egen hand - åhej åhå - och plötsligt verkar tummy time ha blivit roligt. Det kommer inte att dröja länge innan det här lilla monstret börjar kravla rundor ska jag säga er!Första första advent

Jag har inte läst några bloggar idag, men jag gissar att jag inte är särskilt originell när jag skriver om första advent.

Men det är ju en av årets största händelser för mig. Då är det plötsligt fritt fram att jula till det. Och julen, den älskar jag.

Och min dotter tyckte att jag var minst sagt originell. Levande ljus och barrträd inomhus, vad är det för påhitt? Och glögg och pepparkakor som små bebisar inte ens får smaka på. Sicket trams.

Nu börjar din första jul lilla tös. Njut!Flufftavla

Nu börjar det likna något minsann, det där broderiet jag jobbar på. Fast inte lär det bli klart till jul som det var tänkt. Men det får bli som det blir.

När jag sitter där och broderar så tänker jag alltsom oftast på min farmor. Ett särskilt minne jag har är från någon jul för alldeles för många år sedan då vi båda delade rum hos min mormor och morfar i Svalöv. Jag gissar att jag hade fått ett broderi i julklapp för hon visade mig tålmodigt hur jag skulle sy kaststygn runt kanten för att inte väven skulle fransa sig.

Fast jag ville bara komma igång med det riktiga broderiet så kaststygnen blev snabbt längre och slarvigare och till slut såg de inte ens ut att vara släkt med farmors prydliga små stygn.

Men hon sa att jag var duktig ändå.

Farmor, jag saknar dig särskilt mycket vid den här tiden på året.