Födelsedag

Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag sist skröt om hur fantastisk min käre man är. Så nu får ni glädjas med mig åt det som mötte mig när jag kom inom dörren efter en sju-och-en-halv-timmas-resa (varav fyra timmar spenderades på ett tåg i stil med Pågatågen i Skåne där de dessutom bestämt sig för att ha AC:n igång trots att det är februari):


... med blommor och blad... och nallar...

Till saken hör kanske att det var min födelsedag i torsdags (och som flera påpekat så är min födelsedag numera flaggdag - det var väl ändå på tiden!) och att vi inte fått fira den tillsammans ännu eftersom vi befunnit oss i olika länder.

Dessutom - dessutom - så hade han köpt hem en blåmögelostquiche till mig. Efter att jag har klagat i ungefär fyra månader på det faktum att man inte får äta mögelost när man är gravid så känns det otroligt lyxigt. Naturligtvis lämnade han även strikta instruktioner om att jag ska se till att den blir ordentligt genomvarm innan jag äter den.

Jag måste säga att ibland älskar jag min man lite extra.PS: Ja, det är en flyttlåda som fortfarande står kvar sen flytten i oktober. Men till mitt försvar vill jag påpeka att den faktiskt fungerar som TV-bord. Vi har nämligen inte lyckats ta oss till IKEA ännu sen flytten. I oktober.


Hemligheten

Så anledningen till att den gångna veckans konferens skulle bli så otroligt spännande var för att jag äntligen skulle få berätta för alla mina kollegor och vänner och hela världen om den hemlighet jag gått och burit på.

Bokstavligen burit på. I 16 veckor.

Det har börjat växa en liten parasit i mig. En oerhört söt liten parasit är jag helt övertygad om.


Bild på the little one i vecka 12.

Så tydligen ska den här bloggen växa upp och ansluta sig till andra mammabloggar jag älskar att följa, som Spiderchick (jag ligger faktiskt bara någon vecka efter henne), Sara Lovisa och VelourVenus. Fast vi får väl se hur det egentligen blir med den saken. Jag är inte helt säker på hur mycket betoning jag vill lägga på den delen av mitt liv.

Men ja, där har ni en av anledningarna till min slöhet den senaste tiden. Dels har jag varit rätt slutkörd och dels så har jag inte kunnat fokusera på så mycket annat.

Magen då? Ja, den putar lite extra, men jag har långt ifrån den där uppenbara gravidmagen ännu. Jag kan knappt vänta tills jag får en!


Oglamorös magbesvikelse - jag vill bli tjock!

Flyttat hemifrån, gift mig och detta. Hur många vuxenpoäng har jag samlat på mig nu?


Konferens igen

I morgon beger jag mig iväg på konferens igen, den här gången i Edinburgh. Och vet ni hur skönt det är att kunna ta tåget dit egentligen, och slippa hemska flygplatser? Oerhört skönt kan jag avslöja.

Men det ska faktiskt bli otroligt spännande för mig den här gången, och inte (bara) på grund av vetenskapen. Varför? Jo, det berättar jag när jag kommer hem igen.

Sicken cliffhanger va? Det är så jag ser till att ni tittar in här igen om circa en vecka.


Totalt omotiverad bild på mig från när jag var i Sorrento (och Pompeji) hösten 2010. Jag kände att det behövdes lite sol- och värmekänsla just precis nu.


Namnbyte kanske?

Jag funderar starkt på att byta namn till Evert. Det skulle helt klart förenkla min vardag.

 Swedisha fiskar

Jag vet, jag vet, det var Alla Hjärtans Dag igår. Men jag bestämde mig för att inte skriva om våran. Mest för att vi länge trodde att våra hyresvärdar snott den.

Men som sagt, jag skulle inte skriva om den.

Därför skriver jag om Swedish Fish istället. Jag är normalt inte särskilt sötsugen (chips däremot...), men ni kanske kan förstå att jag inte kunde motstå de här när jag hittade dem i Austin:


Hördi-gördi fishar

Synd bara att de inte alls smakade som vanliga godisfiskar, utan bestod av sådant där gummi som man inte får ur tänderna på tre dagar. De gör oss inte rättvisa!

Vem anmäler sig som frivillig att utbilda amerikanerna?


Proffstips: Gör det lättare att fylla i e-postadress


Okej, jag hade en version av det här inlägget uppe innan som krävde mycket mindre kodskillz. Tyvärr har blogg.se så mycket fuffens för sig att de enkla greppen helt hade sönder sidan. Här kommer nu en uppdaterad version. Lite mer komplicerad, men för er är det bara att klippa och klistra så det kanske kan gå bra ändå.

Ja, jag har en tendens att störa mig alldeles för mycket på detaljer. Efter att ha använt min iPhone till att läsa bloggar i ungefär en vecka så har jag redan tröttnat på vissa småsaker. Så här får ni en minifix ni (i alla fall de på blogg.se) kan använda på era bloggar också, så att jag slipper slåss med dumma tangentbord.

Man kan ju tycka att det borde vara i standardkodmallen, men vi vet väl alla att blogg.se har seriösa brister.

I alla fall, det här är vad jag stört mig på: kommentarsifyllande. När man går in med sin iPhone (det kanske gäller Android också, vad vet jag) och ska fylla i namn, emailadress och hemsidesadress - som ju måste göras varenda gång, men det är en annan sak - så får man automatiskt stor bokstav i början, och man måste in och leta bland symboler för snabel-a och punkt.

Det dumma är att det behöver faktiskt inte vara så; det finns en enkel lösning. Tyvärr gör blogg.se den enkla lösningen omöjlig, men härnedan följer en hack som funkar, tack var min käre man för jag blev frustrerad och höll på att slänga blogg.se genom fönstret. Typ.


Innan - dumma dumma stora bokstav och fult tangentbord.


Efter - nu kan alla med iPhones dra en lättnadens suck! Titta vilket fint snabel-a som kikar fram.

Så här gör ni:
 1. Gå in på Design --> Kodmallar.
 2. Välj att Redigera inläggssida i menyn.
 3. För säkerhets skull, kopiera all text i rutan och spara i ett Word-dokument eller liknande. Det är alltid viktigt att göra en backup om man ska pilla med något man inte är helt säker på. Eller till och med om man är säker. Skulle det gå fel så kan man bara kopiera och klistra in den gamla texten igen så funkar allt som förut. Se bara till att få med precis all text.
 4. (Om ni redan hade hunnit ändra enligt mina tidigare instruktioner så ändra tillbaka till input type="text")
 5. Leta upp (använd Ctrl+F eller så) den här koden: </form> (notera snedstrecket)
 6. Kopiera in följande lilla kod precis efter </form>:
  <script type="text/javascript">
   (function() {
    try {
     var els = document.getElementsByTagName("input");
     for(var i = 0; i < els.length; i++) {
      if (/email/.test(els[i].getAttribute("name"))) {
       els[i].type = "email";
      }
      if (/url/.test(els[i].getAttribute("name"))) {
       els[i].type = "url";
      }
     }
    } catch(e) {}
   })();
  </script>
  
 7. Tryck på Spara kodmall för allt i världen!
 8. Klart!
Så här ser det ut i min kodmall, och koden ska klistras in efter raden jag markerat.


Så, iväg och ändra i er egen blogg nu och för budskapet vidare så att vi kan förbättra världen för alla lata typer som jag!


Pannkaksmorgon

Vad gjorde ni i morse då? Jag gjorde absolut ingenting utan låg kvar i sängen. Under tiden var det här vad min käre man hittade på:


Flygande degfat.

Är ni ordentligt avundsjuka nu då? Säg att ni är avundsjuka!


Min syster är elak

Inte nog med att hon mördar mig i Wordfeud (ja, det spelet var väl oundvikligt nu när jag anslutit mig till iPhone-maffian), hon skryter dessutom om det högt och ljudligt!

Gris säger jag bara.

Gris.

Det är väl för väl att det har snöat, så att jag har något trevligt att titta på i alla fall.


Vackra vita täcke, dig har jag saknat.


Ingen vanlig dag

Igår firade vi min käre mans födelsedag. Gammal har han varit ett tag, men nu blev han ännu äldre. Detta firade vi med lyxmiddag (pizza) och tårta (färdigköpt). Mysigt!


Lyxtårta.

Och PS: Kitty - det verkar inte som om det kommer att uppdateras här mycket oftare nu. Appen är ju bara jobbig ju. Tyvärr. Ni får nöja er med små sporadiska doser Everlasting ett tag till. I alla fall tills den där loggan längst upp återfår sitt vanliga utseende.


Då testar vi då

Jag har till slut blivit medlem i iPhone-familjen. Så nu är jag ju tvungen att testa blogg.ses app. Fast i vanliga fall så använder jag mig av HTML-redigeraren så jag känner mig lite bakbunden nu.

Och autocorrect försöker hela tiden lägga sig i. På engelska. Det blir lite irriterande i längden måste jag säga.

Så... Bild?Snabbgenomgång

Okej, så det råkade bli februari, men en dag mer eller mindre gör väl inte så mycket? Jag skyller på att jag kom hem från jobbet klockan tio igår kväll (efter att ha hållit i en aktivitet under en outreachkväll) helt slutkörd, och det mindre än en vecka efter det att jag bombarderats med frågor från ett gäng IB-tjejer. Dessutom så har vårt internet varit mindre pålitligt, så det är väl också en anledning.

Så nu, mitt emellan outreachkvällar och internetdödar, nu passar jag på att berätta vad jag gjort den senaste tiden. I bilder. Och lite text.


Jag har firat jul hemma i Sverige.


Jag har firat nyår med traditionella och (imponerande nog) hemmagjorda (av min käre man) Holländska oljebollar (holländarna ser till att vi vet vad vi stoppar i oss i alla fall)...


...och annat mumsigt.


Jag har varit i amerikanska södern och hälsat på bästis med liten unge (bästisen är hon med hästsvans)...


...och ätit stekta gröna tomater med sweet tea...


...på Whistle Stop Café.


Och så har jag varit i Austin på konferens. Där var det varmt och blåsigt.

Det var det det. Nu har jag använt alla mina sparade blogg-bilder på en gång. Asch då.