Mirakelbär


Jag har provat mirakelbär!

Eller ja, mirakelbärextrakt i alla fall. I går begav jag mig till ett par vänner som bjudit oss till en annorlunda middag. Först fick vi alla vars en liten tablett som smakade svagt av bär som vi sög på tills den löstes upp, vilket tog så pass lång tid att det började bli långtråkigt. Och sedan började smaktestet.

Det första jag provade var en skiva citron. Och den smakade som citrongodis! Sådär gott som citronmarängpaj eller något.

Sedan var det dags för grapefrukt. Det var ännu godare! Som en halva grapefrukt med ett tjokt lager socker. Och limen blev också söt, vilket var lite underligt för jag gillar den vanliga limesmaken och vill inte ha den sötad.

Vi provade allt möjligt sött, salt och surt. Det salta ändrade inte smak särskilt mycket, men salt- och vinägerchips smakade som salladsdressing för det syrliga försvann och kvar fanns bara själva smaken av balsamvinäger.

Guinness smakade lite chokladaktigt, men jag tyckte det blev för blaskigt så jag gillade inte det.

Jordgubbarna, sådana där tidigt-på-året-odlade-i-växthus-så-fullständigt-smaklösa jordgubbar blev himmelskt goda! Det var nog en av det större succéerna faktiskt. Dock blev de tidigt-på-året-odlade-i-växthus-så-fullständigt-smaklösa blåbären ännu mer smaklösa.

Och naturligtvis provade jag tabasco också. Jag brukar inte äta tabasco så jag vet inte riktigt hur det ska smaka men nu var det i alla fall sött och gott. Och hett. Men gott.

Tranbärsjuicen smakade som för stark jordgubbssaft, tomatjuicen smakade som tomatjuice fast utan det goda syrliga och grapefruktjuicen blev jättegod. Så vi gjorde drinkar bestående av vodka och grapefruktjuice och det smakade glass. Väldigt stark glass men ändå.

Till slut, efter en timme eller så, så försvann effekten. Nu känns min tunga som om jag ätit alldeles för många syrliga karameller, men kul var det! Och man kände sig hög trots att man var (ganska) nykter eftersom allting smakade så mycket bättre än i vanliga fall och alla gick runt och sa "gud vad god rabarbern är!".

Rekommenderas starkt att göra åtminstone en gång i livet.


Lasagne

Vi provade ett nytt recept igår, en svamplasagne från den här bloggen. Det blev riktigt gott faktiskt, trots att det var den första lasagne jag någonsin lagat till själv!

Det var underbart härligt att vandra omkring på den soliga lördagsmarknaden här i stan och köpa alla ingredienser från olika stånd. Trots att det säkert inte är mycket billigare eller bättre för miljön så KÄNNS det så mycket bättre eftersom allt inte är inplastat till max.

Men det mest tillfredsställande var ändå att det är ett relativt enkelt recept som tillåter en att göra allt från början till slut. Ja, förutom lasagneplattorna då. Till och med peston mixade jag ihop med färsk basilika och nyriven direktimporterad italiensk parmesanost. Och den blev faktiskt lyckad!

Bild från bloggen ovan:Eh... va?Konstig Sjuka

Jag: Jag har ont överallt, särskilt i ögonen. Jag tar en Alvedon, vill du ha en?
Marcus Njae, jag har lite ont i håret men annars är jag rätt okej.

Har vi inte en konstig sjuka så säg? Och är vi inte lite patetiska?My Man the Duvet Hogger

Inte bara en eller två, utan tre gånger stal min man täcket i natt. Och inte nog med det, han höll sen fast i det med knytnävarna så hårt han bara kunde. Och när jag ryckte till mig lite så ryckte han tillbaka mycket hårdare.

Det är säkert hans fel att jag är sjuk i dag. Och utomordentligt uttråkad. Han blir skyldig mig ett Guitar Hero helt enkelt.