Lattemamma

Idag blev jag äntligen en lattemamma. Vi tog nämligen vagnen till Sainsburys och köpte en takeaway latte.

Tyvärr så är jag tydligen inte en särskilt rutinerad lattemamma för jag glömde att ta bevisbild. Så ni får hålla till godo med ännu en bebisbild istället.

Förresten, om någon undrar varför hon sover på alla bilder så beror det på att närhelst hon är vaken så gråter hon. Och sådana bilder kan man ju inte lägga upp utan att råka få med lite för mycket verklighet…Party party

Sedan hon föddes för två veckor sedan så har min dotter varit omgiven av morföräldrar, farföräldrar, mostrar och farbröder, men i morgon så ger sig den siste iväg hem. Så nu blir vi ensamma med det lilla underverket.

Det är lite läskigt faktiskt. Kommer vi att fixa tröttheten och ansvaret utan att kunna lägga henne i någon annans famn ett litet tag när det blir för mycket?

Aja, det är tur att vi fick hennes första grillfest avklarad i alla fall. Så att vi inte har det hängande över oss liksom.Mmmm tumme

Min dotter har inte riktigt tekniken inne än känns det som, men hon försöker i alla fall suga på tummen.

I den här takten kommer hon med all säkerhet att kunna suga på vilket finger som helst inom en vecka.

Veckan därefter kör vi tårna.Dagens

Dagens outfit: blå pyjamasbyxor perfekt matchade med rosa linne optimalt utsmyckat av använd-mjölk-fläckar. Genomtänkt ytterligare matchning med svart amnings-bh och bebiskräk i klyftan. Oborstat hår och glasögon på sned kompletterar looken.

Det glamorösa livet som mamma har bara börjat.Promenad

Min dotter har varit på sin första promenad. Alltså, hon promenerade ju inte sådär jättemycket utan låg mest och snusade i sitt nya fina vrålåk. Men vi fick oss i alla fall en liten promenix.

Det ser ut som om vagnen är i miniformat förresten, men jag lovar att den är normalstor. Det måste vara min käre man som smugit till sig kemikalier och blivit en jätte över natten.

Någon annan förklaring finns ju inte.Tillbaka?

Okej. Nu har det gått elva dagar sedan min dotter föddes. Man kanske skulle börja aktivera sig igen?

Soffbordet är tyvärr rätt representativt för hur resten av huset ser ut. Och här ligger jag på soffan och käkar chips, dricker coca och tittar på film.

Snälla säg att det är okej.Maguppdatering v. 40

Så var det då dags för veckans maguppdatering. Vi har nu passerat planerat födelsedatum, som väntat. Jag läste igenom en del av mina gamla inlägg och insåg att i ungefär exakt vartenda ett sedan i alla fall tio veckor tillbaka så har jag tjatat om hur det börjar närma sig.

Jag ber om ursäkt för den dåliga variationen. Fast å andra sidan finns det inte så många saker att säga om en mage.

Nåja, här kommer veckans bild.


Blommig mage.

Det kanske bara är som jag smickrar mig själv, men ser den inte något mindre ut än förra veckans?

Det kan i och för sig också ha något att göra med vad jag gjorde igår. Det här var nämligen vad jag gjorde igår:


Älskade dotter.


Maguppdatering v. 39

På lördag, då har jag planerat att tvätta lakanen. Och just det, att föda bebis. Eller då är det i alla fall beräknat födelsedatum.

Det känns otroligt konstigt att det är så pass nära. Rent planeringsmässigt sett så är allt redo, men ändå känns det liksom som om det inte är dags än. Med den här väluppfostrade magen så hade jag lätt kunnat vanka omkring gravid ett tag till.


Hoppsan-jag-råkade-hamna-i-samma-hörn-som-bebiskorgen-hur-gick-det-till-mage.

Fast å andra sidan så vill jag ju såklart inte gå över tiden alltför mycket. Det hade ju varit rätt trevligt att bli av med korvfingrarna till exempel, så att man kan sätta tillbaka ringarna. Även om singellivet är rätt trevligt.

Men det är så sjukt svårt att föreställa sig att om en vecka eller kanske i morgon eller kanske om ett par veckor så har vi ett gråtande, skrattande, bajsande, supersött och alldeles... alldeles underbart litet knyte att ägna resten av våra liv åt. Hur har det gått till liksom?


Maguppdatering v. 38

Alltså, vecka 38? Det är ju helt knäppt att det redan gått så långt. Mitt nästa besök hos barnmorskan blir efter planerat födelsedatum, omutifall att little one inte tittat ut.

Jag har till och med påbörjat min mammaledighet.

Och magen, den är tjock. Men inte så tjock som jag hade väntat mig faktiskt. Jag har fått flera kommentarer om att jag har en neat mage och jag är nästan böjd att hålla med; den är väldigt väluppfostrad om jag får säga det själv.


Väluppfostrad mage.

Men nu känner jag mig faktiskt redo. Resten av våra beställningar har anlänt, med undantag av vagnen, och det har söstra mi också. Och vi har till och med namn redo. Ett pojknamn och ett flicknamn. Inte illa va?

Så nu börjar den långa väntan antar jag. De där sista veckorna som bara segar sig fram. För nu är jag så nyfiken (och tjock) så att jag nästan spricker.

Vem är det som bor därinne i magen egentligen?