Ser det här konstigt ut? 

Om en vecka fyller tösen min åtta månader. Hon äter vid det här laget en hel del vuxenmat, men får ändå mycket av sin näring via modersmjölken.

Och jag har läst och hört att folk anser att det är konstigt att amma ett barn som nått åtta månaders ålder. Att det nästan är äckligt att se ett så stort barn ammas på stan.

För oss så har det här fallit sig naturligt. Vi introducerade mat när tösen blev sex månader, och hennes intag har stadigt ökat sedan dess. Hennes mjölkintag har minskat i samma takt och kommer att fortsätta göra det. Men vi har valt att göra gränsen mellan mjölkålder och matålder väldigt flytande, så därför ammar jag fortfarande lite grann flera gånger om dagen.

Så min fråga är: ser det här verkligen så konstigt ut?Kommentarer
Sandra säger:

Nej det tycker jag verkligen inte att det gör :)

Svar: Bra!
Everlasting

2013-04-06 @ 21:51:57
Pernilla säger:

det är väl inte konstigt? här säger de hela tiden att fram tills åtta månader ska bröstmjölk vara huvudfödan men med lite smakportioner också och sedan ska man börja trappa ner, så att en åttamånaders-bebis ammar är väl helt naturligt? amma på du! :)

Svar: Jasså, den rekommendationen har jag inte hört. Bra att veta! Här säger de bara att man bör amma i sex månader och sedan introducera annan mat eftersom järnet börjar tryta i modersmjölken nån gång där.
Everlasting

2013-04-07 @ 20:01:24
Kitty säger:

Jag hde gjort precis som du om jag kunnat, så jag tycker verkligen inte att det är konstigt. Tyvärr försvann min mjölk när han bara var ett par veckor, trots att jag kämpade på. Att kunna amma sitt barn är det mest naturliga som finns och att "bara" ha gjort det i ett halvår är väl inte överdrivet länge precis? Så länge barnet får i sig allt de behöver så är det verkligen nobody's business hur man gör :)

Svar: Vad tråkigt att höra att din mjölk inte ville som du! Jag hoppas att du inte blev alltför ledsen av det (det hade jag blivit). I övrigt håller jag med dig.
Everlasting

2013-04-11 @ 12:11:12
Kitty säger:

*..."lite över ett halvår" skulle det va. Jag VET antalet månader på ett år haha.

2013-04-11 @ 12:13:14Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...