Irriterande gymfolk 

Det finns mycket som irriterar mig här i världen, men folk som gått till gymmets Les Mills-pass länge och därigenom vet allt bättre än någon annan, det är bland det som irriterar mig mest just för tillfället.

Beroende på typ av klass så syns de som varit med länge på olika sätt.


Först har vi BodyCombat-Bitchen. Där är särskilt en tjej som ser ut som ett fullständigt galet yrväder när hon kommer igång, och som slår dubbelt så snabbt som instruktören för annars är det ju för lätt för henne. Och hon sjunger med i alla refränger, alldeles för högt och alldeles för falskt. Och om man inte hänger med perfekt i rörelseschemat så får man otroligt nedlåtande blickar och suckar därifrån.


I BodyPump så är där många som vet bättre än instruktören. De sätter aerobicspallen snett så att de kommer åt någon sned muskelgrupp, de gör sit-ups när instruktören säger "planka" (i och för sig kan det bero på dålig rygg, men jag tror inte att det är anledningen) och de gör sit-ups dubbelt så snabbt för att få in fler när vi väl kommer till det momentet. Det finns faktiskt en anledning till att göra långsamma sit-ups också, det är inte bara kvantitet som räknas! Och samma människor som vet så bäst gör sedan alla lyft fel (inte annorlunda, bara fel) och står och svajar när vi kör biceps.


Men de värsta snobbarna finns definitivt i BodyBalance. Där är det inte bara de som varit med länge utan även de som gjort yoga i fjorton år men blivit av med sin lärare så blivit tvungna att sjunka så lågt som BodyBalance. De känner man igen för de står och rör tårna innan lektionen har börjat, och de sitter på mattan och lägger ner överkroppen framåt. För att värma upp? Hallå, uppvärmning är inkluderat i passet, man behöver faktiskt inte värma upp innan uppvärmningen! Och sedan hänger de inte med i själva passet eftersom det inte är ren hatha yoga utan även bitar från tai chi, power yoga och pilates.

Det värsta är att jag tror jag börjar bli som dem. När jag ser folk som är där för första gången och som ängsligt följer instruktören med blicken, då visar jag dem how it's done genom att göra ett fantastiskt pass alldeles intill dem.


KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...