Strand 

Idag cyklade vi till stranden i Katwijk (vilket sommarnamn!) vilket är ungefär 5km. Vi hade motvind hela vägen så när vi kom fram var jag ordentligt redo för ett dopp. Synd bara att vattnet här är så skitigt från alla åar och alla skepp. Man känner det lite som om man simmar omkring i en toalett. Fast uppfriskande var det ändå.

Vi var bara där i ett par timmar för vi ville se England-Tyskland, en match som började klockan fyra. Och vi hade ju kommit iväg sent såklart. På hemvägen hade vinden vänt (hur i helskotta vet vinden vilket håll jag cyklar åt?!) men min fina cykel är fantastisk. Marcus hade svårt att hålla takten med mig, och nu snackar vi om en man som cyklar mellan 50 och 100 km tre gånger i veckan. Vi nämner inte det faktum att han vid det här tillfället satt på en rosthög utan växlar...


Nu, när klockan är nästan tio på kvällen, så är det fortfarande 30 grader varmt i lägenheten, och idag har tvätten torkat på en halvtimma och det doftar grillat utomhus. Jag gillar verkligen sommaren! Fast vintern är också trevlig när det är sådär krispigt i luften och när det knastrar under fötterna när man går och när det kommer moln ur munnen på en. Och så gillar jag hösten, när det trillar löv omkring en och blåser så det ylar så att man verkligen njuter av rörchokladen när man sitter inne och tittar ut, och när man kan ha en trivsam brasa igång om man har tur (det har jag inte än, men när jag blir stor så...). Våren tycker jag också om för att den är så otroligt vacker och välkommen när krokusarna och påskliljorna blommar och fåglarna börjar kvittra igen.

Jag har blivit ordentligt osvensk känner jag. Jag får liksom inte rätt på nyanserna längre. När jag är hemma så känns det som om jag är så mycket råare än jag menar. T ex när pappa tog bild på mig när jag just tagit en tugga så att jag hade ett sådär vackert uttryck i ansiktet. Här skulle jag ha utbrustit "I hate you!" med glimten i ögat, men på svenska blev det "jag hatar dig!" utan att glimten märktes. Kattis blev ordentligt chockad tror jag. Men jag menade ju inte det på det sättet. Jag måste verkligen försöka ta mig tillbaka till Sverige innan jag blir fast i den här konstiga utlänningen.

Och dessutom så missade jag ju midsommar. När man försöker förklara vad midsommar är här så tittar de bara konstigt på en.


KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...