Saltfritt igen 

Den här gången lyckades vi med konststycket att fixa en middag som var totalt saltfri och ändå helt ätbar: tabouleh (quinoa, citron, mynta, persilja, gurka, salladslök och valnötter), kyckling (kryddad med persilja, rosmarin och peppar helt enkelt), (saltfri) tzatziki och sallad.

Vi fuskade inte ens med ost (ehum lasagnen) eller buljong eller något annat för att tillsätta sälta.

Tösen gillade också maten. Särskilt tzatzikin. Tyvärr begick jag det oförlåtliga misstaget att glömma att ta finbild på min middag. Så ni får hålla till godo med en fulbild. Det är antingen det eller ingen bild. Det är bara att välja.

Humpf.Kommentarer

Haha men det där ser också bra ut, lite "in action"-bild :p

2013-06-16 @ 10:39:34
Tove säger:

Vad är grejjen med saltfritt?

Svar: Tja, det är ju hälsosamt. Men mest är det för att tösen ska kunna äta av vår mat. Bebisar ska helst inte få i sig en massa salt eller socker. Dels pga samma anledningar som för vuxna, men också för att man befäster ett slags beroende i unga år. Mycket salt som barn gör att man gärna äter salta saker när man växer upp. Och jag vill att hon ska skapa sina beroenden själv och inte ta över min chipsmani t ex. ;)
Everlasting

2013-06-16 @ 13:42:35
Kattis säger:

Men behöver de inte salt i lagom mängd, så som vuxna behöver det?

Svar: Jo, men det får hon så att det räcker och blir över ändå, bl a genom modersmjölken och det faktum att vi ger henne all möjlig sorts mat (ost t ex). Det får vi också om vi äter vanlig kost men saltar mindre.
Everlasting

2013-06-17 @ 10:39:37
Pernilla säger:

och så klarar ju deras små njurar inte av att hantera lika mycket salt som våra fullvuxna njurar heller, så det är också en anledning till att de inte ska äta salt.. det där med beroendet har jag aldrig hört, men det låter ju logiskt, jag fick nog också för mycket salt som liten eftersom jag tänker konstant på chips ;)

Svar: Det där med njurarna har du ju alldeles rätt i!
Everlasting

2013-06-24 @ 20:02:03Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...