Pumptips 

Jag känner mig så korkad. Hur i hela världen kom jag inte på dessa sakerna själv?

Nu när tösen är på dagis varje dag så måste jag pumpa ut mjölk flera gånger om dagen så att hon har något att äta. Så i tre månader har jag pumpat 4-5 gånger dagligen, för att sedan ordentligt rengöra alla pumpdelar och hänga upp pumpslangen vid ett element för att torka ut kondensen som bildas därinne. Det tar en himla massa tid, och den där irriterande kondensen har jag aldrig lyckats få bort ordentligt.

Men så idag så snubblade jag på ett blogginlägg med en hel del bra tips. Och de två grejerna som verkligen fick mig att tänka "ah-men, VARFÖR har jag inte kommit på detta tidigare för?!" var de här:
  • Förvara pumpdelarna i kylen under dagen. Då blir inte mjölkdropparna därinne dåliga och du slipper diska så himla ofta. Sen diskar du bara ur ordentligt på kvällen.
  • Låt pumpen fortsätta gå någon minut efter det att du kopplat bort allt utom slangen, så torkar det blöta därinne väldigt snabbt.
Så nu delar jag med mig av det här och hoppas att åtminstone någon tacksam mamma har nytta av det.


Förresten, tösen odlar tänder så det står härliga till (bara den här helgen ökade antalet från en till tre) och äter dessutom precis allt man får för sig att ge henne. Vi har numera riktiga familjemiddagar, och idag blev det till exempel chili. Hon älskade det!

Vänta bara tills hon får prova tacos...


KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...