Disputation 

Så i början av den här veckan har jag varit och hälsat på i Holland för att bevittna när en god vän doktorerade. Nu är han doktor och inte jag, men aja.

Vi flög ner i måndags och sov på snoffsigt hotell i Amsterdam (min käre mans företag betalade för det eftersom han tajmade sin jobbresa med min hälsa-på-vän-resa). Och så i tisdags så var det då dags för vännens disputation.

Och jag var paranymph. I Holland så är det nämligen så att man traditionellt sett ingår ett slags äktenskap med universitetet när man doktorerar. Paranympherna har en funktion som liknar den som en bröllopsmarskalk eller en brudtärna har. Historiskt sett så skulle paranympherna kunna svara på frågor om doktoranden behövde hjälp, och agera livvakt om debatten hettade till.

Jag vet inte riktigt vem som tyckte det var smart att använda en relativt höggravid kvinna som buffert, men det gick bra ändå. Han fick sin titel.

Och vi fick fin mat och gott om alkohol. Alla andra alltså. Jag fick varken mat eller alkohol. Det var nämligen så att de lyckades pricka in alla förrätter och huvudrätter så att de innehöll rått kött eller mögelostar och sådant får inte jag äta nuförtiden. Men till slut lyckades jag få tag på en välstekt biff i alla fall.

Och choklad. Mycket choklad.


Ytterst chokladig efterrätt.

Gårdagen var väldigt lugn till att börja med, så jag tuffade över med båten till min käre mans kontor för att äta lunch.


Båt i Amsterdam.

Men så klockan två så fick jag ett samtal som gjorde att jag, efter en ytterst snabb planering, plötsligt kastade mig på tuff-tuff-båten tillbaka till Amsterdam Centraal, sprang till närmsta perrong, hoppade på första bästa tåg till Leiden, mötte en kompis på Leiden Centraal, hoppade på första bästa tåg tillbaka till Amsterdam, sprang till hotellet och hämtade väskan, sprang tillbaka till stationen och hoppade på första bästa tåg till flygplatsen.

Allt för att hinna hämta något ytterst viktigt innan jag var tvungen att flyga hem igen.

Nu är de nämligen äntligen här. De är tunga. De glänser. Där är 150 stycken av dem. Och framförallt så är de färdiga!


Lycka!

Så var man författare också då.


Kommentarer
Lilian säger:

Nämen nämen nämen vart kan man få tag på den boken?!!! GRATTIS! Författare! Vad kul! Bara omslaget gör mig mäkta imponerad! /Lilian

2012-06-01 @ 06:00:38
Snove säger:

Och det är ju inte så lång tid kvar innan du också är doktor vill jag påstå! Och det verkar som om du får kusinrepresentation på disputationen, och framför allt festen, också!

2012-06-01 @ 10:56:21
Kitty säger:

Jag fattar ingenting av sånt men jag måste ha en :D Var kan jag köpa en? Och hur mycket choklad måste man skicka dig för att få den signerad? ;)

2012-06-03 @ 15:43:48
Pernilla säger:

nämen! grattis grattis, det var bannemej inte dåligt :)tråkigt när det bjuds på mat och dryck att inte kunna få smaka, är lite rädd att det ska vara så för mig imorgon kväll då vi ska ut och äta buffé med jobbet. buffé brukar ju mest vara salami och ostar och sånt där... jag får väl äta mig mätt på bröd ;)

2012-06-04 @ 20:19:23

Det är charmigt med universitetstraditioner :)

Och vilket spännande fat du fick! Gillar spepciellt den lilla "stekpannan" näst längst till höger :)

2012-06-04 @ 21:11:30
Kattis säger:

Nu har det snart gått nitton timmar sedan veckans måndag var över.

2012-06-05 @ 18:19:30
jessica säger:

va gott de översta såg ut :)

2012-06-25 @ 20:43:26Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...