Gravidyoga 

Det var ju dags för min första omgång gravidyoga igår. Jag hade hittat den här gruppen via internet och det var helt enkelt en tjej som bestämt sig för att lära ut active birth och yoga. Hon höll klasserna i en liten by en kvart från Oxford så jag måste säga att jag var lite orolig för att de inte skulle leva upp till mina förväntningar. Och så var jag rädd för att gruppen skulle visa sig bestå av tre medelålders kvinnor inne på sin tredje graviditet som jag inte skulle kunna identifiera mig med.

Men det var verkligen precis vad jag hoppats på. Och nästan bättre. Hon som höll i det inledde med ett 45-minuterssnack om graviditet och födelse; just den här gången handlade det om vikten av bäckenbottenövningar. Det var ett mycket informativt och samtidigt trevligt snack, och stämningen var mysig tack vare vars en kopp ångande te (vi befinner ju oss i Storbritannien trots allt).

Och sedan var det förstås en timmas (lugn) yoga och en kvarts meditation på det. Jag hade gjort alla övningarna förut via BodyBalance så det gick väldigt bra.

Fast jag måste säga att det var lite underligt att köra kegels med instruktioner - och kniiiiiiip, och släpp, och kom igen!

Dessutom var både gruppen och tjejen som höll i det ytterst varma och goa människor. Blivande mamman bredvid mig var bara en vecka längre än jag i graviditeten och väldigt trevlig, så henne hoppas jag få god kontakt med.

Allt som allt klart värt en kvarts biltur och jag kommer definitivt att bege mig dit varje måndag.Kommentarer
Christel säger:

Det ger ofta livslånga relationer, de man möter i just sånna mammagrupper. Mysigt!

2012-03-21 @ 12:46:36

sv: ja precis :) Det är roligare att hinna med sig själv och sitt plugg än att ständigt ha dåligt samvete för att jag inte svarar på alla "hej, fin blogg"-kommentarer :)Kan tänka mig att det var lite ovant att göra knipövningar i grupp, haha :) Men kul att det gick så bra med allting och att det passade dig :)

2012-03-21 @ 15:50:46Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...