Vad vi hittar på i Oxford 

Malin undrade om inte jag kunde skriva exakt vad det är vi jobbar med och varför vi gör det i Oxford. Och visst kan jag det.

Så här är det. Jag är forskare inom astronomi och min käre man är programmerare. Detta innebär att det är jag som bestämmer var vi ska bo, och min käre man rättar sig efter det. Typ.

Inom forskarvärlden funkar det nämligen som såhär: man tar sin kandidatexamen, sedan magisterexamen, sedan doktorerar man och sedan så skulle man kunna tro att man är klar. Men nej, då måste man göra ett gäng postdocs, alltså korta (vanligen två år långa) anställningar som "forskarassistent" på olika ställen. Hur många beror mest på hur driven man är och hur mycket tur man har, men normalt blir det ca tre stycken innan man till slut kan få fast anställning.

Nu håller jag på att påbörja min första postdoc, på universitetet i Oxford. Jag har också lyckats med konststycket att råka bli en fellow på ett av alla College som finns i den här lilla stan. Så här stannar vi båda de närmaste åren i alla fall.

Så här ser mitt College ut från utsidan:


Mitt college som jag inte vågat sätta ens en halv fot i ännu.


Insidan på mitt College om man smygkikar in genom en öppen dörr.


Kommentarer
Trixie säger:

Men idag jobbade du i ditt nya kontor. Är inte det på ditt college? Förstår dåligt....

2011-10-05 @ 22:58:24

Trixie, jag fattade inte heller förrän typ idag. Men mitt college är ett ställe dit jag kan gå och få gratis mat och där jag tror jag kommer att hjälpa studenter med läxan. Mitt kontor däremot ligger i fysikbyggnaden en bra bit därifrån.

2011-10-05 @ 23:10:00
Kattis säger:

Är det det enda det innebär att vara en "fellow"?

2011-10-06 @ 09:00:19
Malin säger:

Det är ju HUR COOLT SOM HELST att du är forskare, och dessutom i astronomi! Tack för inlägget :)

2011-10-06 @ 09:03:03

Kattis, så vitt jag kan utröna så är det det enda det innebär. Och att man får gå runt i kåpa och konstig hatt om man vill (och har råd att införskaffa kåpa och konstig hatt).

2011-10-06 @ 10:01:05
Christel säger:

Haha. Jag vill också ha kåpa och konstig hatt!

2011-10-06 @ 10:11:00Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...