Försäljartaktiker 

Jag är lite speciell och roas av att hitta mönster i min tillvaro. Det senaste jag identifierat är att, åtminstone här i Oxford, om man står och väljer mellan flera produkter och får hjälp av en försäljare så rekommenderar de aldrig, aldrig, det dyraste alternativet.

Vad konstigt, tänkte min hjärna när den lade märke till detta medan jag var ute och shoppade vinterskor. Varför gööööör di på detta viset?

Så istället för att koncentrera mig på allt sådant som jag borde koncentrera mig på, så satt jag och funderade på olika anledningar till detta beteende.

Och den bästa förklaringen jag kunde komma på var att det kanske är en vedertagen försäljarteknik? Om de rekommenderar ett lite billigare alternativ så tänker man automatiskt att det måste vara hans/hennes genuina åsikt; om han/hon bara ville pracka på mig något så skulle han/hon väl välja den dyraste produkten? Så då köper man den rekommenderade grejen istället för att gå iväg och tänka på saken och kanske aldrig komma tillbaka.

Kan det vara så? Är det bara jag som lagt märke till detta? Är jag kanske lite konstig?

Nåja, hela det här inlägget är naturligtvis designat så att jag kan visa upp mina nya, rekommenderade, något billigare vinterskor:


Converse gör vinter-All Stars? Vem kunde tro't? Jag måste ju ha dem, det valet är förutbestämt i mina gener.


Kommentarer
Pernilla säger:

haha, sånt där är ju så himla konstigt. min svärfars fru berättade att hon varit inne och skulle köpa en GPS till min svärfar i födelsedagspresent och då ville hon köpa en riktigt dyr en, men försäljaren ville bara pracka på henne en av de billigaste. jättekonstigt. men de kanske har någon deal med det företaget att de får mer bonus om de säljer just den varan den månaden eller nåt? och så är det nog som du tänker också, att de vill vara tillmötesgående och trevliga så man kommer tillbaka igen..

2011-10-30 @ 22:14:43
Trixie säger:

En säljare lärde mig att om man först pratar om den dyraste produkten och sen säger att den nog inte är bättre än den näst dyraste, bara ett flaggskepp, så köper man den näst dyraste för den är ju nästan lika bra som den dyraste även om man hade klarat sig utmärkt med den ännu lite billigare.

Kanske är det tvärtom med din säljares taktik. Man rekommenderar den näst dyraste och så tänker man - men det finns ju en dyrare den kanske är lite bättre och kostar inte mycket mer och förresten - tror han inte jag har råd?? Och så köper man den dyrare. Men den lätte gick förstås inte du på :) Snygga skor förresten! Skulle nog kunna tänka mig sådana också! Även om Bally's kängor är dyrare!

2011-10-31 @ 10:05:34
Jenny säger:

Hej!Vill du bli länkad och samtidigt vara med och tävla om en hemlig gåva? Klicka vidare på länken i så fall! :D

http://jennyvuongs.blogg.se/2011/october/bli-lankad-d.html#commentKRAM

http://jennyvuongs.blogg.se

2011-10-31 @ 10:52:38

Halloj!

Kul att se ditt fynd. Jag lägger till dig i sammanställninge och känner du att du vill lägga till en förklaring så är det bara att du skickar länken till det inlägget också.Hälsningar

Yohanna som också är tokig i skor och väskor, konstigt va. Vad har de i dem ;)

2011-11-22 @ 17:27:46

God afton!

Nu ligger sammanställningen av shoppingen ute:

http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/november/sammanstallning-av-real-life-shopping.htmlTack så mycket än en gång för att du var med.Hälsningar

Yohanna

2011-11-23 @ 23:55:11
Maya säger:

Skit snygga ju!

Något för min dotter som BOR i sina Converce!

God Morgon och ha en bra dag!

Maya

2011-11-24 @ 05:47:44

:) Vi är oxå converse galningar i det här huset :) Jag vågar knappt visa mina ;) De är svarta med massor av hjärtan i olika färger :) (och hjärtarna är i metalicfärg) :) Men jag älskar dem!!!

Och min dotter har huuuuur många par som helst men inte dessa som du har köpt :) Vågar väl knappt visa henne dem :)Ha en fin dag :)

2011-11-24 @ 06:48:32Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...