Mirakelbär 


Jag har provat mirakelbär!

Eller ja, mirakelbärextrakt i alla fall. I går begav jag mig till ett par vänner som bjudit oss till en annorlunda middag. Först fick vi alla vars en liten tablett som smakade svagt av bär som vi sög på tills den löstes upp, vilket tog så pass lång tid att det började bli långtråkigt. Och sedan började smaktestet.

Det första jag provade var en skiva citron. Och den smakade som citrongodis! Sådär gott som citronmarängpaj eller något.

Sedan var det dags för grapefrukt. Det var ännu godare! Som en halva grapefrukt med ett tjokt lager socker. Och limen blev också söt, vilket var lite underligt för jag gillar den vanliga limesmaken och vill inte ha den sötad.

Vi provade allt möjligt sött, salt och surt. Det salta ändrade inte smak särskilt mycket, men salt- och vinägerchips smakade som salladsdressing för det syrliga försvann och kvar fanns bara själva smaken av balsamvinäger.

Guinness smakade lite chokladaktigt, men jag tyckte det blev för blaskigt så jag gillade inte det.

Jordgubbarna, sådana där tidigt-på-året-odlade-i-växthus-så-fullständigt-smaklösa jordgubbar blev himmelskt goda! Det var nog en av det större succéerna faktiskt. Dock blev de tidigt-på-året-odlade-i-växthus-så-fullständigt-smaklösa blåbären ännu mer smaklösa.

Och naturligtvis provade jag tabasco också. Jag brukar inte äta tabasco så jag vet inte riktigt hur det ska smaka men nu var det i alla fall sött och gott. Och hett. Men gott.

Tranbärsjuicen smakade som för stark jordgubbssaft, tomatjuicen smakade som tomatjuice fast utan det goda syrliga och grapefruktjuicen blev jättegod. Så vi gjorde drinkar bestående av vodka och grapefruktjuice och det smakade glass. Väldigt stark glass men ändå.

Till slut, efter en timme eller så, så försvann effekten. Nu känns min tunga som om jag ätit alldeles för många syrliga karameller, men kul var det! Och man kände sig hög trots att man var (ganska) nykter eftersom allting smakade så mycket bättre än i vanliga fall och alla gick runt och sa "gud vad god rabarbern är!".

Rekommenderas starkt att göra åtminstone en gång i livet.


Kommentarer
Pernilla säger:

först och främst vill jag säga tack så mycket för din fina kommentar, det är alltid roligt när någon gillar det man gör :)och nu är jag mest fascinerad över dessa bär, vad är det för bär? heter de mirakelbär? vart får man tag i dem? är de lagliga? ;)

2011-05-06 @ 22:40:31Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...