Torsdag: Tims Avskedsmiddag 

I torsdags hade en av mina närmaste vänner här, Tim, avskedsmiddag på en asiatisk restaurang. Vi beställde helt enkelt ett plockebord och ägarinnan frågade om vegeterianism och andra saker vi tyckte om eller inte tyckte om. Sedan kom det in en hel hög med mat i den här stilen:


Jag blev dock mätt bara på förrätten, men jag satt ändå och proppade i mig mat tills jag nästan sprack, för man vill ju prova allt. Här är före- och efterbilder:Maten hade knappt minskat, men vi fick med oss den i lådor som vi skänkte till de fattiga ensamma studenterna. Vi lämnade inte restaurangen förrän vi insåg att alla gästerna hade gått och personalen satt och åt själva och alla stolarna var uppe på borden.

Då begav vi oss till Mas-y-Mas, ett dansställe granne med Odessa. Där var det dock helt tomt sånär som på fyra pers vid baren så vi gick in på Odessa istället där det var lite mer folk. Men Mas-y-Mas brukar aldrig vara tomt så vid midnatt försökte vi igen. Då hade även de fyra persen vid baren gått hem. Så det var bara vi, sex astrofysiker, och en grupp på tre konferensmedlemmar från Nijmegen som vi stött på inne på Odessa. Så helt enkelt en större grupp trettioåriga nördar varav typ tre hade fått tillräckligt i sig för att dansa på det tomma dansgolvet. Jag tror vi skrämde bort de få som försökte sig på Mas-y-Mas efter det.

Vid ett-tiden stängde de eftersom där inte var något folk så då gick vi tillbaka till Odessa där det nu var något fler. Men vaddå, dricker inte studenter på torsdagar? På den gamla GODA tiden, i Edinburgh, var jag ute mitt i veckan alldeles för ofta. I alla fall, på Odessa började de från Nijmegen dansa på borden (vilket kanske låter lite extremt men på Odessa är det faktiskt normalt) och en av dem, den allra nördigaste, gillade att klättra ända upp till taket på strippålen för att sen slajda ner på ett "sexigt" vis. Det gjorde nästan ont i ögonen att titta på.

Klockan tre gick vi hem och när jag kom hem, mer rund under foten än andra dagar, så hittade jag vackra rosor från Marcus. Så gulligt! FAST han hade glömt sätta dem i vatten. Så fram till fyra på morgonen stod jag där och försökte träffa stjälkar med saxen på ett par dussin rosor för att sedan arrangera dem i två vaser. Det blev förvånansvärt bra faktiskt!


KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...