Uttråkad 

Usch, jag har verkligen inte förmågan att roa mig själv. Och katten hjälper inte nåt, han bara ligger och snarkar. På allvar. Han är mycket mer högljudd när han sover än när han försöker spinna.


Det börjar bli dags att söka efter ett nytt jobb. Vill man ha ett astronomijobb måste man nämligen ansöka minst ett år i förväg. Detta är riktigt korkat eftersom ens anställningsbarhet är baserat på hur mycket man har publicerat. Håller man då på med en PostDoc så är man tvungen att söka jobb när man bara är halvvägs och knappt ens haft chans att publicera. Som PhD är det kanske lite bättre fast JAG har ju inte lyckats få ut nåt ännu.

Sen är det ju den eviga frågan om jag verkligen vill ha ett astronomijobb. Allt det där jäkla resandet! Visst, jag njuter ju som sig bör när jag reser till konferencer på intressanta ställen; jag är väl medveten om att jag haft tur i livet. Men ärligt talat, att sätta sig på ett tåg för att ta sig 6h till ett litet skitställe i Tyskland, hur kul är det?

Men det var egentligen inte det jag tänkt klaga över. Om man ska göra karriär inom astronomi så måste man först göra en tre-fyra års PhD. Sen måste man följa upp den med minst två, oftast tre och inte helt otänkbart fler s.k. PostDocs innan man kan ens börja tänka på att söka riktiga fasta jobb. Dessa PostDocs är, som jag tidigare nämnde, ungefär två år vardera. Och man "måste" göra dem på olika ställen, vilket betyder att jag de närmaste 5-10 åren kommer att befinna mig på ett ställe precis tillräckligt länge för att skaffa vänner och börja trivas och sen tvingas flytta nån helt annanstans, kanske en helt annan kontinent. Men jag vill ju har villa-volvo-vovve! Måste jag vänta tio år innan jag kan skaffa det?!

Å andra sidan får jag leka med såna här:


och såna här:


och så får jag leka med flytande kväve; då ser man ut så här:


Valet är svårt!



Kommentarer
Tove säger:

Jag måste också lära mig att roa mig själv. Här sitter man en hel dag, sjukt trött efter alldeles för lite sömn, och ska försöka hålla sig vaken utan att ha något direkt att göra. Men men, det är ett bra jobb i alla fall..



Jag tycker att du ska hitta något bra jobb här hemma och ta det istället, och skaffa villa-volvo-vovve här minsann! För att inte tala om kusinbarn till mig, tycker att släkten är lite för dålig på att skaffa bebisar till mig att gosa med..=)



2010-06-27 @ 14:43:09
Malin säger:

Jaha sa nu har vi tva anledningar. Kattis vill ha nagon att kopa babystrumpor till! Jobb i Sverige ar problematiskt eftersom jag inte ar bra pa nat annat an just precis det jag gor, och sana jobb finns inte dar. Jag har ingen aning om vad jag skulle kunna jobba med om inte detta.



Sa du trivs pa jobbet da? Det lat som om det skulle passa dig ratt bra...

2010-06-27 @ 18:28:16
Tove säger:

Jadå, trivs som fisken i vattnet här just nu faktiskt.. Dock har jag ju inte jobbat ens en månad än, så vi får väl se vad jag säger i augusti..=)



Jag vill också skaffa babystumpor, och babykläder i allmänhet.. Klart att du kan hitta ett vettigt jobb i Sverige också, du kan ju undervisa i astrologi kanske..=P

2010-06-28 @ 15:10:27
Malin säger:

Oooooo, du vet verkligen hur man ska dissa en astronom!

2010-06-28 @ 15:24:15
Kattis säger:

Jag tror inte du ska riskera att vänta med att skaffa barn tills du är 37, skaffa nu snarast! Och kom hit!

2010-07-02 @ 13:09:14



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...