Utkastade 

Jaha. Nähä.

Tydligen kommer vi inte att kunna bo kvar i vår lägenhet. Hyresvärdarna säger att den är för liten och att de tror att vi kommer att inse detta när little one är ett halvår eller så, vilket kommer att försätta oss alla i en jobbig situation. Att leta lägenhet/hyresgäster är tydligen mycket lättare på sommaren.

Jag orkar inte riktigt känner jag. Inte nog med att jag måste flytta vartannat år på grund av mitt jobb; nu måste jag flytta mitt i också? Det helvetiska lägenhetssökandet där ungefär 98% är obeboeligt eller svindyrt eller både och (Oxford må vara fint, men brittiska hyreslägenheter är det generellt sett inte).

Och sen packa ner och packa upp och hålla tummarna för att den nya hyresvärden hör till de undantagen som faktiskt är trevliga.

Jag läste att det enligt lagen faktiskt är diskriminering på samma nivå som rasism och sexism att vägra hyra till någon bara för att denne väntar barn. Men palla skapa grannkrig. Då blir det ju ändå obeboeligt här.

Så, nu ska jag sluta vara nere för detta och muntra upp mig själv med hemmagjord "glass" (alltså ett gäng frysta hallon, lite yoghurt och lite honung bearbetade med en mixerstav).


Det ser ut som glass, det smakar som glass, då är det väl glass?

Så nej, syster yster, det blir ingen maguppdatering idag i alla fall. Jag känner inte för det. Sorry.


Kommentarer
Kattis säger:

Men jisses! Ja det är diskriminering på samma nivå. Däremot får man iaf vid köp gå ur avtalet om man befarar att den andra kommer begå avtalsbrott, men det är ju inte det det är tal om här. Men ni har väl uppsägningstid?

2012-04-04 @ 07:02:26

Jo, vi har uppsägningstid och vårt kontrakt gäller tills september. Men då ska det förnyas och de kommer inte att vilja förnya det så då kommer vi att bli tvungna att flytta med en liten nyfödd. Det verkar bättre att göra det nu i så fall.

2012-04-04 @ 09:31:21
FIA FIT säger:

Men det låter ju helt galet? Att ni ska behöva flytta pga bebisen. Det måste väl vara upp till er att beställa, eller? Vaddå så de kan vägra att förnya det för att ni har barn? Grr....blir helt galet upprörd!

2012-04-04 @ 11:50:51

FIA FIT, tyvärr har vi ett hyreskontrakt som ska förnyas varje år. De behöver inte ge någon anledning till varför de inte förnyar, så rent lagligt är det lätt att diskriminera på det sättet. Och ja, jag är också upprörd.

2012-04-04 @ 12:01:28

det är helt vanisinnigt ju! Jag förstår att du blir upprörd. Galet att man får göra sådär..sv: TACK för dina fina komplimanger :)

2012-04-04 @ 12:37:27
Johanna säger:

både låter och ser grymt gott ut!:)

2012-04-04 @ 14:28:36
Anonym säger:

det ser himla smaskigt ut iaf!:)

2012-04-04 @ 18:12:28

Så vansinnigt!!! Jag tror att ni kan få igenom en förnyelse om det är uppenbart att de vägrar endast pga graviditeten/bebisen, just för att det är diskriminering.. och de har ju i princip redan sagt det rakt ut. Förstår om ni inte orkar bråka om det, men jag blir så arg så jag tycker att ni borde bråka lite!(Nedersta bilden är ju en isbit i glaset :) )

2012-04-04 @ 23:02:21

malin, jo, ja, jag vet. Men vi bor i samma hus som hyresvärden så om vi tvingar igenom en förnyelse så kommer vi att skapa grannkrig med dem. Så det verkar bättre att flytta till ett ställe där de inte är så jäkla taskiga, och för det så behöver vi en god relation så att de gör det lätt för oss att bryta kontraktet tidigt.Men ja, när vi väl har hittat ett nytt ställe och är på väg ut ändå, DÅ kommer jag minsann att säga ifrån. På skarpen!

2012-04-04 @ 23:45:11

Aja, det där ser i alla fall riktigt gott ut ;)

2012-04-05 @ 17:58:25
Linda säger:

Åh vad frustrerande. Hoppas verkligen det går snabbt och smidigt att hitta något nytt!

2012-04-05 @ 20:05:20Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...