Gröna fingrar 

Jag har alltid velat ha härligt färska och fräscha örter i mitt köksfönster så att jag kan använda dem i mina kulinariska mästerverk (eller i alla fall ha i lite basilika i salladen). Tyvärr så har jag en talang för att mörda plantor. Antingen glömmer jag att vattna eller så dränker jag dem. Om något mot förmodan överlever en vistelse i min lägenhet så beror det mer på en onaturligt stark överlevnadsdrift än på min kärleksfulla vård.

Men för ungefär en månad sedan så köpte jag mig en present: självvattnande krukor från min favorit Eva Solo. I de två jag unnade mig så planterade jag persilja och basilika. Och så här vackert blev det i köksfönstret:


Glada örter.

Och vilka perfekta krukor! I flera veckor skötte jag om dem och fyllde på den undre delen med vatten så fort nivån sjönk något, och båda frodades. Persiljan frodades så pass att den sög i sig allt vatten på ett par dagar.

Jag tror att det var det som blev dess död. Så här ser mitt köksfönster ut nu:


Mindre glada örter.

Basilikan som var mindre girig har i alla fall överlevt.

Än så länge. *Moahahahahahaha*


Kommentarer

Snyggt och fiffigt :)

2011-12-21 @ 20:08:45
Lilian säger:

Jag älskar färska örter. Både i mat och att ha som dekoration i kök. Men samtidigt som jag älskar dom hatar jag dom också för hur j*vla svårt ska det vara för dom att växa och överleva egentligen? Jag har nog slösat bort sjuuukt mycket pengar på färska örter i krukor i mitt korta vuxna liv. Dom överlever ju aldrig. Och jag tycker du bevisade att dom är veka växter. Om dom inte ens överlever med själv-vattnande krukor. För jag tror dock inte att du gjorde fel med vattningen av krukorna :) /L (fy vad rörigt det känns om att detta blev. Hoppas du förstår vad jag tror att jag förstår att jag menar:)

2011-12-22 @ 04:14:06
Teresa säger:

Färska kryddor är helt klart bäst! Men blomster- och växtmördare som jag är lyckas jag aldrig riktigt få dem att klara sig vidare länge :P

2011-12-22 @ 08:13:28
Kattis säger:

Fler bilder från nya lägenheten!

2011-12-22 @ 10:02:46
Mats säger:

Det verkar ju vara himla smidigt ju! :)

2012-01-19 @ 09:50:33Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...