Veckans Manikyr 10/07/04 

Idag hade jag absolut ingenting särskilt för mig så jag tog tillfället i akt att bara sitta i solen och göra en ordentlig manikyr. Jag försöker få till det typ en gång i månaden. Oftare än så blir det i alla fall inte för det är en himla massa jobb.

Efter att ha tagit bort förra veckans nagellack filade jag ner längden med en glasfil och formade till naglarna. Jag har inte fått till fyrkantsformen perfekt ännu, men jag försöker mig på den varje gång ändå för jag gillar verkligen inte såna där röda klor som vissa har. Glasfilen föredrar jag eftersom den är effektiv utan att det känns som om den trasar sönder naglarna som jag tycker sandfiler gör.

Sedan petade jag ner nagelbanden och skrapade bort rester från och under naglarna med mitt proffsredskap från Tweezerman, och jämnade till runt naglarna med tången från samma företag. Tweezerman är en annan av mina favoriter sen jag köpte en nagelklipp från dem och det på något sätt blev mycket enklare att klippa naglarna trots att den såg ut precis som alla andra. Man tror inte att kvalitet kan göra särskilt stor skillnad på en nagelklipp, men se det kunde det!

Avslutningsvis filade jag bort ränderna ovanpå naglarna med min OPI Brilliance. Fila ränder är nåt man bara får göra högst en gång i månaden. Den filen är bra eftersom den har liksom skumgummi i mitten som gör att man måste anstränga sig väldigt mycket för att fila för hårt. Så det är svårt att misslyckas men den är ändå effektiv. Det enda dåliga är att den slits ut rätt snabbt.

Här är resultatet med nakna naglar:


När kvällen sen svalnat tillräckligt för att värmen inte skulle skapa bubblor i lacket så målade jag i en nyinförskaffad färg: OPI Whats With the Cattitude? från deras Shrek-serie. Efter att förra veckans ljusgröna färg fått flera komplimanger från killar som vanligtvis inte ens lägger märke till om någon rakat av sig allt hår så ville jag prova lite andra ljusa färger. Så den här gången blev det ljusblått. Och jag tror jag gillar det!


Men varför är mina tumnaglar alltid så äckligt vågiga?!


Kommentarer
Kattis säger:

Alla mina naglar har små vågor, jag har läst någon gång för längesedan att det blir så om man äter lite dåligt några dagar, typ kalkbrist eller något.

2010-07-05 @ 16:11:15
Malin säger:

Jo, jag antar att det ar nat sant. Jag ater inte sarskilt bra tror jag. Fast just kalciumbrist lar det inte vara for jag ater alldeles for mycket mjolkprodukter!

2010-07-05 @ 22:28:14
Tove säger:

Jag förstår inte hur du gör det.. Alla jag känner säger att de använder nagellack för att inte bita och så, men jag har aldrig naglarna så mycket i munnen som nu när jag har nagellack på.. Det ryker när jag kommer hem från jobbet idag, det är ju en sak som är säker!

2010-07-08 @ 16:57:05
Malin säger:

Det ar val personligt, men for mig sa var det sa att jag inte ville bita bort nagellacket nar jag lagt ner sa himla mycket jobb pa det. Och sa flikade inte naglarna sig nar jag hade det pa sa inga losa hornor att tugga pa. Men den funktionen fyller val gelen?

2010-07-12 @ 17:47:42
Tove säger:

Jag lyckas aldrig få nagellacket riktigt bra, hur mycket tid jag än lägger på det, mer än eventuellt mitt enda lager baslack.. Därför flagar det alltid lite, och genast är jag där och skrapar, gnager, petar och fixar med tänderna, och vips så är risken för att bita av en hörna väldigt mycket större..

Men visst, gelén skyddar dem bra, så det funkar bättre för min del.. Jag är skitnöjd, eller hade varit så länge det inte hade varit så tråkigt att min nagelteknolog har bestämt sig för att sluta...=/

2010-07-18 @ 09:41:47
Tove säger:

Nu blev det minsann ett försök med en halvglittrig blå färg.. Får se om det får vara kvar mer än en dag kanske..=P

2010-07-21 @ 21:54:03
Malin säger:

Jag har nagra sma tips for hur jag gor lackandet:

1. Anvand bra nagellack, inte H&M som ar svarmalat och inte haller

2. Anvand bade baslack och topplack sa flagar det inte lika latt

3. Mala ett lager baslack, sen ett relativt tunt lager farglack, sen ett nagot tjockare (men inte jattetjockt) lager farglack nar det forsta torkat ordentligt (annars kan det bli bubblor) och sen ett lager topplack

4. Mala inte anda ut till nagelbanden med farglacket utan lamna typ en millimeter sa har overlacket battre chans att "lasa" manikyren.Halvglittrig bla farg later kul dock!

2010-07-22 @ 11:11:29Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...