Maguppdatering v. 20 

Idag har jag varit på ultraljud, så det blir lyx den här gången: två uppdateringar! En utifrån och en inifrån.


Så här ser magen ut utanpå.


Och det här finns inuti - en fot!

Det är kanske inte så upphetsande att se en fot bara, men nu var det så att little one absolut inte ville vara med och leka. Eller rättare sagt: little one ville absolut leka. Det är en livlig liten krabat vi har därinne! Det har jag i och för sig anat tidigare, men på ultraljud är livliga krabater inte särskilt fotogeniska, så vi fick inga bra bilder.

Men sparkade på sensorn, det gjorde little one i alla fall. Om och om igen. Så ett fotfoto blev det åtminstone.

Den här ultraljudsundersökningen, till skillnad från den jag hade i gjorde vecka 12, var till för att kolla missbildningar. Det är de två ultraljuden som är standard här i England. Allt verkade vara helt normalt, förutom en liten anomali med navelsträngen som tydligen inte är alltför ovanlig och som man inte behöver oroa sig särskilt för - vissa doktorer kollar det inte ens längre. Men pga det så bokade de in mig för ytterligare ett ultraljud i vecka 28 för att kolla så att little one växer ordentligt.

Som sagt, little one var helt och hållet på den normala skalan, och navelsträngen var inget att oroa sig för. Egentligen. Men oroar mig, det gör jag ju i alla fall. Så klart.

Men hade det inte varit detta så hade jag hittat något annat att oroa mig för. Och det ska nog gå bra ändå.

Nu är jag lite känslomässigt slutkörd igen. Jag hoppas kvällens yogapass hjälper mig att slappna av så jag sover gott inatt!


Kommentarer
FIA FIT säger:

Åh så mysigt! Förstår verkligen om du hoppar Tjejmilen då ;-)Grattis till bebin!

2012-03-27 @ 11:26:07

Det är säker ingen som helst fara :-) Men jag vet hur det är, man oroar sig för minsta minsta lilla. Men det är väl superbra att ni kollar upp det igen! Dom har sån koll nu för tiden sjukhusen så det kommer gå hur bra som helst, det lovar jag dig :-) kram

2012-03-27 @ 13:51:07
FIA FIT säger:

Hoppas det inte är något med navelsträngen men det tror jag verkligen inte! Jag tycker ofta jag hör att folk fått höra både det ena och det andra och så kommer det ut en helt frisk bebbe. Ibland känns det nästan som man får veta för mycket med dagens teknik. Min mamma visste dock inte ens att hon väntade tvillingar när hon väntade mig så det var ju tvärtom. DEN informationen hade hon gärna fått innan vi kom ut.Tack för din kommentar. Jag tror inte att det var nysningen. Det kändes bara så konstigt i mitt öra idag och min man tyckte att det såg "skumt" ut därinne så jag åkte bara och dubbelkollade. Tydligen är det väldigt svullet och irriterat pga att jag varit så himla förkyld sedan operationen. Men inget farligt. Och stigbygeln verkar sitta kvar... Pust..pust..

2012-03-27 @ 14:19:26
Kattis säger:

VAR är foten?

2012-03-28 @ 08:38:30
Kitty säger:

Fotfoto :) Är verkligen superexalterad över Little One, och då känner jag dig inte ens på riktigt xD Satt nyss och klurade lite på att "jaha, nu är det så och så länge tills L.O får se världens ljus" - såvida du inte slutar blogga då förstås... Åh gud o.o' Jag FÖRBJUDER härmed dig från att sluta blogga (och jag väljer att se på det som en förebyggande åtgärd inför framtiden :D)!

2012-03-28 @ 09:09:34

Kattis, foten är precis i mitten, tårna till vänster och hälen till höger.

2012-03-28 @ 09:54:25

Spiderchick och Fia Fit, tack så mycket! De uppmuntrande orden behövdes verkligen igår kan jag säga, och värmde gott. Och ja, hade det varit tvillingar hade man nog velat veta det innan, men som du säger Fia, ju mer man får veta desto mer är det som möjligen kan gå fel så ju mer oroar man sig. Men trots allt så går de flesta graviditeterna bra. Vi är rätt bra på det här rent allmänt tror jag.

2012-03-28 @ 10:05:00

Kitty, jag ska se vad jag kan åstadkomma :)

2012-03-28 @ 10:06:40
Trixie säger:

Vilken jättefot :)

2012-03-28 @ 23:41:02

Kul att komma in på en blogg hos en till som väntar barn utomlands. Grattis till graviditeten och väl genomfört andra ultraljud idag.

2012-03-30 @ 19:22:05

Åh så gulligt!

2012-03-31 @ 20:01:55Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...