Outreach 

Jag har nyss kommit hem från jobbet där jag deltog i outreach (jag har ingen aning om vad det heter på svenska). Vi hade alltså ett gäng skolflickor på besök på observatoriet och vi gav dem en presentation, lät dem titta på Jupiter genom vårt teleskop och gjorde lite aktiviteter med dem.

Och det var underbart!

Jag hade ingen aning om hur underbart roligt det kan vara att umgås med tonåringar som är så genuint intresserade av det jag jobbar med. Det var så... givande. Jag har nu världens leende som jag inte kan få bort.

Och efteråt så pratade lärarna med oss och sa att det hade varit så fantastiskt bra, och eleverna hade verkligen deltagit och så bra att jag som ung kvinna inom astrofysik fanns där som en förebild för de här unga tjejerna.


Philip Wetton Telescope på taket

Ja, astrofysik är fortfarande mansdominerat men de (vi) arbetar verkligen på att förändra det. Vi har nått den punkten att det är så gott som equal opportunities men fortfarande är det så att det ses som ett mansämne vilket gör att färre tjejer faktiskt ger sig på det. Men vi är på god väg att förändra den inställningen.

Ja, det kändes i alla fall bra att vara en förebild för en gångs skull. Tydligen har de även International Baccalaureate (IB) på den skolan, så de ville hemskt gärna att jag som ex-IBare kom och pratade med deras Physics HL-elever.

Och det gör jag så gärna!


Kommentarer

'Utåtriktad verksamhet' säger jag ibland. Och visst är det kul!

2011-11-11 @ 10:18:44

Vad härligt det lät! Barn är fantastiskt genuina och kloka och man får mkt energi av dem :)

2011-11-11 @ 12:07:21
Lilian säger:

Kolla på Jupiter?! Nu blev jag avis. Det vill jag också göra!Wow, är så grymt impad över dig o ditt jobb. Förstår att tjejerna var intresserade i det du gör!

2011-11-11 @ 14:27:22Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...