Det Smällde 

I går smällde det till slut; äntligen tryckte jag på knappen och fick ett email där det stod "tack för att du skickat in ditt paper". På tisdag kommer det att dyka upp online! Och jag är sjukt nervös för det.

Men det verkade som om världen inte ville att jag skulle skicka in det i går. Tecken:
  1. Nya grafer skickade från min medförfattare ungefär vid midnatt kvällen innan, grafer som inte följde temat för de andra bilderna det minsta
  2. Så pass stark motvind på fredagsmorgonen att folk gick om mig när jag cyklade till jobbet
  3. Disk-krash när jag äntligen tagit mig till jobbet
  4. Inskickningssidor som vägrade ta emot mina filer eftersom de var för stora

Nummer 3 på den listan var ju så klart det som störde mest. Jag kände mig tvungen att göra om graferna som medförfattaren skickat (ja, jag tror jag har OCD). Så jag började jobba på jobbedatorn, men när jag skulle använda datafilerna som hela mitt arbete är baserat på så fick jag bara felmeddelandet "Filerna kunde inte hittas". Gissa om jag blev orolig! Så jag gick in och kollade disken, den större av de två jag har i min jobbedator, och då visade det sig att jag inte ens kunde komma åt den! Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!

Ett desperat email till IT-supporten senare så hade jag en kille på mitt kontor som försökte börja dra ur sladdar ur monstret. Jag klamrade mig dock fast vid datorn med all min styrka - utan den skulle jag inte kunna färdigställa mitt paper - och försökte övertala och muta och be på bara knän för att han skulle låta mig ha kvar datorn. Till slut gav han med sig men sa strängt att "det här måste du se till att få fixat så snart du kommer hit på måndag", och jag bara "javisst, naturligtvis, jag gör vad fan som helst för att få ha kvar den just precis nu!".

Så han kopplade ur disken och hackade sig tillbaka till en något sånär levande dator, och jag kunde fixa mina grafer till slut. Som tur var låg just den datan på en annan disk också. Och förhoppningsvis får jag tillbaka datan som var på den krashade disken, men annars tar det ungefär tre dagar att återskapa den så det är inte hela världen.

Men varför bestämde sig disken för att krasha just precis den dag då jag skulle trycka på knappen?! Det måste ju vara ett ont tecken, eller?

Nåja, jag klickade ändå. Att skicka in till den "riktiga" journalen gick helt okej, men när det var dags för online-arkivet, den sida där nya papers kan publiceras innan de faktiskt blivit accepterade till någon journal, och den sida som alla astrofysiker kollar varje dag (dvs den sida där man har chans att göra ett större intryck på fler människor) så gick det inte lika bra. "Dina bilder är för stora" sa den. Jaha, och vad ska jag göra åt det då? Det visade sig som tur var att jag lätt kunde minska kvalitén på ett par av dem och ladda upp papert.

Men sen var det dags för tajming. Den här sidan funkar som så att den visar en lista över nya artiklar, ca 50 stycken varje dag, måndag till fredag. Och de visas i den ordning de skickats in. Så om man skickar in innan deadlinen på en måndag så hamnar man på listan på tisdagen.

Men grejen är att det har visat sig att ju längre upp man hamnar på listan, desto fler folk läser och minns artikeln. Vilket är otroligt viktigt! Och för att hamna överst på listan måste man vara först med att skicka in dagen innan. Det vill säga precis efter deadlinen.

Och när jag skriver precis efter så menar jag precis efter, för det är ju naturligtvis många som försöker göra samma sak. En kompis tryckte på knappen bokstavligen en sekund efter deadlinen i onsdags, och i går dök hennes artikel upp. Hon var allra överst på listan, men om man kollade tidsstämpeln så var det fyra till som skickat in inom en sekund efter deadlinen!

Jag lyckades inte lika bra som hon gjorde, jag tryckte två sekunder efter, så jag gissar att jag blir ungefär nummer sju på listan. Menmen, alla läser väl förhoppningsvis så långt i alla fall. Vi får väl se på tisdag.

Oj, låååååångt inlägg det här. Och tråkigt. Förlåt...


Kommentarer
Trixie säger:

Ja du fick ju till det där med tajmingen iaf!

2010-11-16 @ 22:59:45
Malin säger:

... och igen! Jag tryckte på knappen att publicera nytt inlägg PRECIS när du tryckte på knappen här!

2010-11-16 @ 23:01:16Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...