Bal på slottet 

Eller nästan i alla fall. Vi dansade inte, men vi åt middag på Edinburgh Castle.

Jag har varit alldeles för upptagen för att kunna skriva något. På dagarna satt jag fast i en konferenssal. I onsdags var det meningen att vi skulle ha en ledig eftermiddag, men då var jag tvungen att ha möte med resten av CFHTLenS, ett stort samarbete jag är del av. Och i torsdags hade jag relativt tidig kväll, men då var internet nere. Men excuses, excuses, vi tar det från början.

I måndags var det alltså min presentation. I tisdags var det heldag på konferensen så inte särskilt spännande att skriva om, men mitt namn nämndes en hel del gånger tack vare det faktum att jag var den ende som pratade om flexion så alla som ville använda flexion refererade till min presentation, och tack vare det faktum att jag är core member i CFHTLenS så mitt namn måste nämnas i alla presentationer och posters om det. Ibland har man tur!

På kvällen gick vi ut och åt pubmat. Det roligaste den kvällen var vad man kunde köpa i badrummet:


och det roligaste med DEN bilden är varningstexten:


I onsdags var det halvdag på konferensen, men efter lunch var vi tvungna att ha möte med resten av CFHTLenS som sagt så vi fick skjuts upp till observatoriet. Där pratade vi om saker ett par timmar och sedan bjöds det på mycket champagne och chips. Och väldigt gott vitt icke-bubbligt vin. Jag hade nog ett eller två glas för många innan middagen... Eftersom vi skulle ta taxi till slottet direkt efter mötet så var det nog det mest uppklädda astromöte jag någonsin varit på och någonsin kommer att vara på igen. Så här såg min Leiden-grupp ut:


Efter den champagnen tog vi oss till slottet där det bjöds på ännu mer champagne innan det var dags för mat. Själva rummet där vi befann oss kändes inte sådär jätteslottigt på insidan men maten var helt okej och vinet var jättegott. Och jag tror jag satt vid det allra trevligaste bordet där, fullt av folk jag trivs med. Ett av de stora namnen där passade på att försöka övertyga mig att fortsätta med lensing för hon hade hört från min handledare att jag var lite tveksam. Det känns bra att en så pass känd person tycker det är värt att anstränga sig för att få mig att stanna kvar!


De hade tydligen räknat med en vinflaska per person där, men vinet tog ändå slut så vi begav oss därifrån vid elvatiden tror jag. Min föredetta medhjälpehandledare från Edinburgh drog med en stor grupp till ett jazzställe... där ingen trivdes. Så vid halv ett eller så drog hälften av gruppen hem till Pollock Halls, och hälften drog vidare till någon klubb där vi dansade till tre på morgonen. Herrejisses vad ont jag hade i fötterna! Jag ska minsann investera i såna där rullballerinor snarast möjligt! Jag har FORTFARANDE ont under trampdynorna fram och blåsor på stortårna och lilltårna. Men trevligt var det ändå. Särskilt eftersom jag återigen hade någon som stötte på mig så mitt självförtroende var i höjden. Det verkar som om jag blivit långt mer attraktiv EFTER det att jag fått en ring på fingret.

Torsdagsmorgonen var lite tung men jag anstränger mig alltid att inte skippa några presentationer för jag vill inte att andra ska skippa mina, så jag infann mig klockan nio på morgonen och kunde följa presentationerna förvånansvärt bra. På kvällen gick vi och åt middag på en indisk restaurang och ett annat ännu större namn försökte övertala mig att fortsätta med lensing!

Efter middagen sprang vi till en public lecture om svarta hål och mörk materia och mörk energi(?) och allt det där på en bio, men smet ut igen innan Star Trek började och gick till en pub istället.

Sen igår hände inte särskilt mycket mer än att konferensen avslutades och vårt EasyJet-plan var försenat. Jag är oerhört trött nu. Jag tror att jag varit fullständigt uppskruvad de senaste två månaderna och nu när den här konferensen är över har jag kunnat släppa all den stressen och kvar är en utmattning utan dess like. Jag skulle verkligen behöva lite semester. Men det har jag inte tid med. Som tur är måste jag inte jobba från kontoret utan kan jobba från varsomhelst. Typ Kattvik. Vilket jag kommer att göra. 4-18 augusti kommer jag att spendera i Sverige!


Kommentarer
Tove säger:

WOHO!!!Det är ungefär då jag kommer att vara i Kattvik också! Topp ju!

2010-07-26 @ 22:12:37
Kattis säger:

Du har nog liksom jag blivit lite bloggsjuk. Förväntar sig att alla nära läser ens blogg varje dag så man inte behöver berätta saker om man redan skrivit dem i bloggen. Typ att man ska till Sverige. Tur att både jag och mamma läser din blogg!

2010-07-27 @ 16:59:20Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...