Back on Track 

Så det var ett tag sedan jag skrev senast. Närmare bestämt 3 veckor! Illa...

Kattvik var fantastiskt som vanligt och det är synd att vi inte kunde stanna längre. Särskilt som Daniel nu dykt upp där.

Vi kom hem på onsdagen för drygt en vecka sedan och på fredagen snodde vi svågerns bil och körde tre timmar till Ardennerna i Belgien. Där bodde vi i en stuga i en yttest pittoresk by över helgen, tillsammans med en grupp fransktalande advokater. Vilket var skitkul. Första kvällen spelade vi drinking-Jungle-Speed med folk som aldrig spelat Jungle Speed förut och med romshots. Det blev lite för effektivt så vi bytte till andra lekar som Jag-Har-Aldrig. På lördagen gick vi en sextimmarspromenad och på kvällen grillade vi och spelade kubb och Mafia/Werewolves. På söndagen fortsatte vi med de två spelen... Och sen körde vi hem. En ytterst trevlig helg med andra ord, med härligt väder som påminde oss om att det fortfarande är augusti.


I veckan har jag tagit mig flera steg närmre ett färdigställande av min vetenskapsartikel, och delat ut den till tre vänner som ska läsa igenom den. Medan jag rullar tummarna. Yay!

Jag har äntligen införskaffat en underbart stor gjutjärnsgryta. Jag ser framför mig hur hela familjen lagar mat tillsammans och sen ställer fram den här härliga grytan full av stuvning eller soppa eller nåt annat varmt och gott på bordet en vinterkväll... Tills dess kommer jag nog inte att använda den varje dag direkt, men jag älskar att se den stående där.

Det första jag lagade i den var en stor sats köttfärssås som jag ska frysa in och ha till middag på gymdagar. Det gjorde jag idag.


Det andra jag lagade i den var dagens middag: bean stroganoff (eget påhitt som funkar förvånansvärt bra) som just idag serverades med bulgur:


Frånsett Marcus underbara linssoppa är det nog alla användningsområden jag kan komma på för den här fantastiska grytan. Några fler idéer?

Imorgon blir det årets highlight: IKEA!


Kommentarer
Kattis säger:

Chili con/sin carne.

Svampsoppa. Chicken a la king.Var IKEA verkligen highlight?

2010-08-29 @ 15:07:42
Malin säger:

Nja, sadar jattehighlightigt blev det inte med tanke pa att vi mordade bilen vi skulle dit i. Sa nu har vi suttit har vid mitt jobb i nastan tva timmar och maste vanta tva timmar till tills vi kan barga bort den.Bra ideer, fast jag gillar inte chili-sin-carne-con-soja sa det gor vi alltid i smaportioner var for sig. Svampsoppa har jag aldrig gjort, har du nat recept?

2010-08-29 @ 15:13:13
Kattis säger:

Ja, det receptet kallas "kör på känsla". Kasta i allt du känner för.

2010-08-31 @ 02:34:09
Evelina säger:

IKEA ar altid en highlight, iallafall har i USA! :) Hander liksom inte sa ofta. Vill hemskt garna ha recept pa bean stroganoff. Ar det mojligt? Saknar vanlig stroganoff mycket, men finns inte falukorv har och tycker inte om biff stroganoff lika mycket. Boner later som mycket bra alternativ! Du kan nog ocksa laga indiska ratter i din mega-gryta :) Vegetarisk tika masala, eller andra varianter. Puss!

2010-09-06 @ 23:42:04Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

 bloglovin Följ mig via Bloglovin   RSS 2.0 Följ mig via RSS
Trackback
bloglovin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...